Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Konflikt pri preberaní Kotlebovej župy: Lunter sa postavil hrozivému ochrankárovi

Ján Lunter a Marian Kotleba
Ján Lunter a Marian Kotleba (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Preberanie Banskobystrického samosprávneho kraja v Rimavskej Sobote, kde Ján Lunter zložil sľub a prevzal vedenie župy, sa nezaobišlo bez konfliktu. Jeden z novinárov regionálnej televízie sa totiž na slávnostný akt nevedel dostať.

Vysoký a bradatý muž, ktorý stál pri dverách, novinára nepustil ani na žiadosť novozvoleného predsedu BBSK. „Nula bodov?" opýtal sa Lunter po niekoľkých sekundách mlčania, na čo mu poslanec Zsolt Simon navrhol zavolanie štátnej polície. Mestská polícia, ktorá bola prítomná na mieste, sa totiž iba prizerala.

„To nie je možné,” povedal Simon, ktorý sa neskôr sťažoval priamo odchádzajúcemu Kotlebovi. „To je pre mňa novinka,” ozval sa prekvapený exžupan. Kameraman televízie sa následne vyjadril, že všetky médiá sa dovnútra dostali, iba oni nie, na čo ich Kotleba konečne pustil.

Lunter v spore s Kotlebovými ochrankármi

Lunter mladší vicežupanom nebude

Lunter sa vyjadril, že za priority považuje školstvo a v rámci neho duálne vzdelávanie, ako aj integrovanú dopravu či sociálnu ekonomiku. Spolupracovať plánuje s podnikateľmi, vládou, neziskovými organizáciami, občanmi i cirkevnými spoločenstvami. Chce čerpať aj eurofondy, pokiaľ sa to bude dať.

Svojho zástupcu v úrade si zatiaľ nevybral. „Prebiehajú rokovania s poslaneckými klubmi a nie je to zatiaľ ukončené,“ povedal a dodal, že jeho meno by mohlo byť známe do najbližšieho zastupiteľstva, ktoré má byť ešte v decembri.

Na otázku, či sa ním stane jeho syn Ondrej Lunter, odpovedal, že ten získal 10.000 hlasov a bol pri tom, keď zostavovali program. „Je pre mňa silnou oporou a bude pracovať ako poslanec, ktorý získal mandát od voličov,“ zakončil.

Viac o téme: Marian KotlebaJán Lunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu