Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prieskum, ktorý šokuje tesne pred voľbami: Pád Smeru pod magickú hranicu, SKOK! rastie k 5%

Robert Fico a Juraj Miškov
Robert Fico a Juraj Miškov (Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA - V polovici februára by parlamentné voľby vyhrala strana Smer-SD, nezískala by však ani 30 percent hlasov. Nezostavil by tak zrejme už ani dvojkoalíciu.

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu, ktorý pre agentúru SITA zrealizovalo Európske analytické centrum (EAC) v dňoch 11. až 16. februára na vzorke 1 460 respondentov. V prieskume odpovedali na otázku: "Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorej politickej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?"

Najsilnejšou stranou podľa prieskumu zostáva Smer-SD, ktorý by volilo 29,8 percenta opýtaných. Strane #Sieť by odovzdalo hlas 15 percent voličov. Nasledujú strany Most-Híd a KDH so ziskom 8,2 percenta hlasov, tesne za nimi je SNS, ktorá by získala 8,1 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj SaS a SMK, ktoré by volilo zhodne 5,3 percenta respondentov. Pod hranicou päť percent sa ocitla OĽaNO-NOVA so ziskom 4,8 percenta a SKOK! s 3,8 percenta. Stranu Kotleba - ĽS Naše Slovensko by volili tri percentá voličov, Sme rodina - Boris Kollár 2,8 percenta, SDKÚ-DS 1,6 percenta a KSS 1,4 percenta opýtaných. Na voľbách by sa nezúčastnilo 18 percent opýtaných a 16,8 percenta respondentov sa nevedelo rozhodnúť, ktorú stranu by volili.

 
Smer-SD 29,8
#Sieť 15,0
Most-Híd 8,2
KDH 8,2
SNS 8,1
SaS 5,3
SMK 5,3
OĽaNO-NOVA 4,8
SKOK! 3,8
Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko 3,0
SME RODINA-Boris Kollár 2,8
SDKÚ-DS 1,6
KSS 1,4
Iná strana 2,7
Údaje sú uvedené v percentách.

 

 

Viac o téme: Smer-SDPrieskumSKOK!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu