Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Voľby 2016: Hlásia prvý vážny incident, muž sa pokúsil ukradnúť prenosnú volebnú urnu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BABÍN - V obci Babín v okrese Námestovo sa dnes v ranných hodinách pokúsil miestny občan odcudziť prenosnú volebnú urnu. Informáciu potvrdil predseda okrskovej volebnej komisie Miloš Lipničan. Zámerom muža bolo podľa neho prerušiť voľby.

"Ráno prišiel do volebnej miestnosti s tým, že ide voliť. Potom si to rozmyslel a povedal, že nechce, aby sa voľby konali. Zobral prenosnú volebnú urnu a pokúsil sa ju vyniesť z miestnosti," vysvetlil.

Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík, 47-ročný muž mal vulgárne nadávať členom volebnej komisie a tiež mal roztrhať kópiu zoznamu voličov. "Členmi komisie bol vyvedený pred volebnú miestnosť.Následne v blízkosti obecného úradu mal poškodiť motorové vozidlo Hyundai ix35. Okamžite po prijatí oznámenia bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá muža zadržala a predviedla na policajný útvar," povedal. V súvislosti s poškodením motorového vozidla prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Polícia preveruje podozrenia z porušenia zákona v Bytči a Rajci

Polícia preveruje podozrenia z porušenia zákona o volebnej kampani v mestách Bytča a Rajec. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

"Operačné stredisko KR PZ v Žiline prijalo v sobotu 5. marca predpoludním oznámenie vo veci podozrenia z porušenia zákona o volebnej kampani v meste Bytča. Polícia v súčasnej dobe dokumentuje aj podozrenie z porušenia zákona o volebnej kampani aj v meste Rajec," uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že polícia po zdokumentovaní v zmysle zákona odstúpi oba prípady príslušnému správnemu orgánu.

Viac o téme: Voľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu