Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šíri sa fáma, že do parlamentu kandiduje aj posledný potomok Vincenta van Gogha: VIDEO pravdy

Vincent van Gogh Zobraziť galériu (4)
Vincent van Gogh (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do parlamentu v marcových voľbách kandiduje aj potomok slávneho a svetoznámeho umelca. Konkrétne talentovaného holandského maliara Vincenta van Gogha. Veríte tomu?

Je päťnásobným starostom obce Veľké Uľany a teraz chce byť hlasom občanov Podunajskej nížiny v parlamente. Kandidát strany #SIEŤ František Gőgh predstavil naozaj netradičné predvolebné video. Ako je na prvý pohľad zrejmé, meno zdieľa so svetoznámym maliarom Vincentom van Goghom. Aká je však pravda? Je to jeho potomok? 

Šíri sa fáma, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

"Myslíte si, že je to hlúposť?", pýta sa na videu. Po krátkej chvíli však kandidát s číslom 25 vyšiel s pravdou von. "Ja vám podobné výmysly neponúkam. Ja vám ponúkam konkrétne činy, ktoré som už spravil ako starosta obce na juhu Slovenska," prezradil na videu František Gőgh. Presvedčte sa sami.

Kto bol Vincent van Gogh

Holanďan Vincent van Gogh bol jedným z najznámejších moderných maliarov, úspechu sa však počas svojho života nedočkal. Hoci žil v núdzi a musel sa spoliehať na pomoc svojho brata, jeho obrazy sa dnes predávajú za stámilióny. Maliar nespáchal samovraždu, ale zomrel nešťastnou náhodou, keď ho roku 1890 vo francúzskom Auvers-sur-Oise omylom postrelili dvaja mladíci. K takému záveru došli vedci Steven Naifeh a Gregory White Smith, ktorí napísali novú umelcovu biografiu.

Šíri sa fáma, že
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Kandidát SieťFrantišek GoghVincent van Gogh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu