Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bojovníci IS neboli nikdy bližšie Slovensku: Všetci neveriaci zomrú, vyhlásil Poliak na VIDEU

Krvavý odkaz neveriacim Zobraziť galériu (3)
Krvavý odkaz neveriacim (Zdroj: Youtube/Radio Maryja)

VARŠAVA - Otvorene hovorí o tom, že ho trénovali teroristi IS a zúčastnil sa boja v Sýrii. Prezradil aj to, aký osud stihne všetkých neveriacich. Chcem zomrieť ako mučeník, sľúbil.

„Všetci neveriaci zomrú,“ povedal v otvorenej spovedi mladý poľský džihádista, ktorý žije vo Varšave. Na videu v reportáži Trwam neukázal svoju tvár, pretože jeho slová by sa len ťažko stretli s pochopením ostatných.

Tajná služba prvýkrát priznala, prečo sa Slováci majú báť terorizmu: Bude vraj ešte horšie!

„Krv umierajúceho má vôňu raja,“ myslí si mladík, ktorý chce svoj život ukončiť ako mučeník. Verí, že Alah je veľký a netají sa tým, že ho islamisti vycvičili na zabíjanie civilistov. Ak dostane príkaz od teroristov, je odhodlaný konať a položiť svoj život za džihád.

Bojovníci IS neboli nikdy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Radio Maryja)

Trénovali s ním ľudia z celého sveta

Matka teroristu bola Poľka, otec Palestínčan a syn sa im narodil v Nemecku, kde pôvodne žili. Mladík opísal, ako cez Turecko utiekol do Sýrie, kde absolvoval špeciálny vojenský výcvik pre teroristov. Strávil tam dva až tri mesiace a naučil sa používať takmer všetky druhy zbraní. Prezradil tiež, že v tábore s ním boli ľudia z celého sveta – Američania, Nemci, Austrálčania a tiež ďalší Poliaci.

Na Slovensku zatkli štyroch cudzincov: Bezpečnostné riziko, tvrdí Kaliňák

Mladík zároveň doplnil, že sa vrátil do Poľska len preto, lebo jeho matka umiera. Nie však, aby jej v posledných chvíľach venoval synovskú lásku a podporu, ale preto, že ju chcel presvedčiť, aby konvertovala na islam. Ona však odmietla a chcela syna odhovoriť od terorizmu: „Mama je neveriaca, neverí v Boha, takže jej názor ma nezaujíma,“ dodal moslim.

Bojovníci IS neboli nikdy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Radio Maryja)

Je na slobode a čaká na pokyn IS

Po odchode zo Sýrie sa džihádista na krátky čas dostal do Nemecka, kde ho zadržali a niekoľko týždňov sedel vo väzení, odkiaľ ho potom deportovali do Poľska. Napriek svojim názorom je na slobode. Proces sa vlečie pomaly a do dnešného dňa nebol zatknutý. Čaká len na to, kedy mu dá pokyn IS.

„Boh je len jeden a život je krátky. Život sa začína až po smrti,“ uviedol ako posolstvo pre Poliakov. Na otázky novinára, ktorý sa pýtal na dôvody popravenia niekoľkých novinárov a kresťanov vrátane žien a detí hnutím IS odvetil, že taká je spravodlivosť voči tým, ktorí bojujú proti islamu.

Viac o téme: TeroristaPoliakIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu