Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Moslimský učenec z Británie odkázal teroristom IS: Choďte do..., ak sa vám tu nepáči

Mufassil Islam
Mufassil Islam (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Mufassil Islam pochádza z Bangladéša, ale žije vo Veľkej Británii, ktorú považuje za svoj domov. V januári tohto roka zverejnil na internete video adresované extrémistom, v ktorom si nedáva servítku pred ústa a vyslovene im nadáva. Ak sa im tu vraj nepáči a chceli by na Západe zaviesť právo šaría, nech sa pracú kade ľahšie. Jeho slová sú po útokoch v Paríži opäť v kurze a záznam ľudia stále zdieľajú a komentujú.

Kokteily, slnko a zbrane: Život atentátnika, ktorý sa odpálil pri parížskom štadióne na FOTO

"Otázkou je, máte právo zabiť? Nas**rte si, nemáte. Ak sa vám nepáči táto krajina, prečo sem, do ..., idete? Ak nemáte úctu k tejto krajine, prečo sem, do ..., idete?," kladie moslimský učenec Mufassil Islam rečnícke otázky potenicálnym teroristom.

"Prišli ste, viete prečo, pretože ste verili v súdnictvo, ktoré vás ochráni, v zákony, ktoré vás ochránia, pretože tamojšia ekonomika prekvitá. Prečo by ste ste sem, inak, do ..., chodili? Keď nemáte gule stráviť to, čo ste videli, nas**te si a odíďte," odporúča im Mufassil Islam.

"Čo nás učí vaše náboženstvo, naše náboženstvo, moje náboženstvo? Islam učí, aby ste boli tolerantní a rešpektovali vieru ostatných ľudí," dodáva moslim, ktorý im vysvetľuje, že v 21. storočí sa nedá vystrieľať si rešpekt zbraňami. "Ak si chcete získať srdcia a mysle ľudí pre vašu vieru, choďte a kážte".

Na margo piatkových útokov sa nedávno vo svojom príspevku na Facebooku vyjadril, že je hanbou, že moslimovia majú medzi sebou nielen skrytých teroristov, ale aj ich tichých sympatizantov. Mnohí ľudia mu gratulovali k odsúdeniu činov, ktoré majú na svedomí bojovníci IS, ale údajne tým bola frustrovaná iba hŕstka jeho komunity. Tá ho však kritizovala za to, že pri poukazovaní na zlo, ktoré extrémisti páchajú, používal vulgárne slová.

Viac o téme: Mufassil Islam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu