Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najsadistickejší čin barbarov z IS: 19 mladých žien zavraždili kvôli sexuálnemu džihádu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Newswnish)

MOSUL - Ženy, ktoré odmietli mať sex podľa predstáv zvrhlých islamistov, čakal nemilosrdný osud. Otrokyniam požiadavky bojovníkov IS neboli po chuti a nechceli s nimi praktizovať sexuálny džihád, preto ich postihol trest.

Sexuálne otrokyne mali byť podľa informácií kurdského úradníka zadržiavané islamistami v irackej teroristickej pevnosti v Mosule, uvádza Daily Mail. Zajatkyne boli pravdepodobne určené na trh s otrokyňami, ktorý je v Islamskom štáte na dennom poriadku. Teroristi radi obchodujú s jezídskymi a kresťanskými mladými ženami, medzi ktorými sú neraz aj dievčatá v detskom veku, a ktoré považujú za kacírky. Nájdu sa medzi nimi dokonca aj také, ktoré majú len deväť rokov.

Neľudské utrpenie neviest v Islamskom štáte: TRI otrasné spovede dievčat o mučení a sexzverstvách!

Sexuálne otrokyne sú často nútene fyzicky a sexuálne zneužívané, momentálne však nie je známe, či v prípade 19 najnovšie popravených žien išlo o jezídky. Jednoducho boli vydané napospas krutej smrti, pretože odmietli praktizovať sexuálny džihád.

Najdrahšie sú deväťročné dievčatá

V októbri 2014 teroristická skupina zverejnila poburujúci cenník jezídskych a kresťanských žien, pričom za najdrahšie sú považované len 9-ročné dievčatá – ich cena na trhu je 158 eur. Čím sú staršie, tým sa ich cena znižuje. „Dievčatá sú predávané ako barely benzínu. Jedna z nich môže byť predaná až piatim či šiestim mužom. Niekedy títo bojovníci predávajú dievčatá rodinám späť za tisícdolárové výkupné,“ opísal miestny Zainab Bangura pre Bloomberg.

 

Zákazníci na trhu s otrokyňami si podľa Banguru vyberajú najmä najlepšie vyzerajúce jezídske panny, ktoré predávajú na zvrátených aukciách v hlavnom sýrskom islamskom meste Raqqa, kde ich predvádzajú donaha vyzlečené. Majú dokonca zriadený akýsi provizórny manželský úrad, ktorý ma za úlohu uzatvárať takéto otrocké „manželstvá“.

Od čias vzniku trhu so sexuálnymi otrokyňami sa niekoľkým ženám podarilo utiecť a o prežitom utrpení podať svedectvo. Podobne ako tri jezídske ženy, ktoré boli nútené stať sa džihádistkami a po predaji ich znásilňovali päťkrát denne. Pred ich minulomesačným útekom s nimi nakladali ako s obyčajným ľudským tovarom.

Volia radšej samovraždu

Mladé ženy menom Bushra (21), Munira (17) a Noor (22) boli zviazané, skupinovo znásilnené a pálené cigaretami na pokožke po tom, ako ich prinútili vziať si bojovníkov IS. Po úteku z Iraku sa dostali do Veľkej Británie pod ochranné krídla charitatívnej organizácie.

 

Bushra sa po manželstve s extrémistom pokúsila spáchať samovraždu, ale jej nový manžel ju vzal do nemocnice a povedal jej, že ju chce znásilniť ešte v ten deň. Vzal ju teda domov, zviazal ju, aby sa nemohla brániť a urobil tak. „Znásilňoval ma asi päťkrát denne. Moja sestra mala sotva štrnásť, keď jej urobili to isté. Počula som ju kričať, ale nemohla som nič robiť, pretože som bola zviazaná,“ opísala svoje utrpenie bývalá sexuálna otrokyňa.

Podľa Amnesty International boli doteraz predané do sexuálneho otroctva stovky, možno tisíce žien a mnohé z nich mali menej ako štrnásť rokov. Veľa z týchto žien utrpelo takú silnú traumu, že sa rozhodli svoj život dobrovoľne predčasne ukončiť.

Viac o téme: SexDžihádISIslamský štátSexuálne otrokyneTrh s otrokyňami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu