Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nový šéf Pentagónu zvolal mimoriadnu konferenciu o boji proti IS

Ash Carter
Ash Carter (Zdroj: SITA)

KUVAJT – Nový minister obrany USA Ash Carter zvolal na dnes mimoriadnu konferenciu na vojenskej základni v Kuvajte. Poprední americkí experti z oblasti armády, diplomacie a tajných služieb majú na schôdzke diskutovať o stratégiu boja proti rastúcej hrozbe zo strany teroristickej skupiny Islamský štát (IS).

Podľa informácií agentúry AP nový šéf Pentagónu na stretnutie pozval troj- a štvorhviezdičkových generálov, vrátane armádneho generála Lloyda Austina - veliteľa amerického Centrálneho velenia (CENTCOM), zodpovedného za oblasť Blízkeho východu, strednej Ázie a severnej Afriky. 

Na rozhovoroch podieľajú aj vyslanci prezidenta Obamu - John Allen a Brett McGurk, spolu s veľvyslancami USA v Jordánsku, Saudskej Arábii a ďalších arabských krajinách. Šéf rezortu obrany USA "nehľadá alternatívy aktuálnej stratégie", no chce sa dozvedieť viac o súčasnej taktike, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na Carterových spolupracovníkov. Schôdzka sa koná za zatvorenými dverami na vojenskej základni Camp Arifjan, z ktorej Spojené štáty vedú priame vojenské operácie proti IS. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu