Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico na obede s osobnosťami II: Prišiel ďalší známy futbalista, pozrite si FOTO tej slávy!

Fico dorazil na obed s osobnosťami Zobraziť galériu (26)
Fico dorazil na obed s osobnosťami (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Štyri dni pred druhým kolom prezidentských volieb zorganizoval Robert Fico ďalší obed s osobnosťami na svoju podporu. V reštaurácii Hradná Brána v Devíne dnes hostil 19 predstaviteľov politického, spoločenského, vedeckého a športového života.

Prvé takéto podujatie Fico usporiadal ešte v januári. Tentoraz pozval najmä predstaviteľov z regiónov celého Slovenska. Prišli štyria primátori, rektori troch univerzít, dvaja riaditelia nemocníc, ale aj podnikatelia. Dvaja z pozvaných hostí boli v jeho prvej vláde.

"Tento obed som potreboval už ako živú vodu. Je toho strašne veľa, potreboval som nabrať energiu a od týchto ľudí som tú energiu aj nabral, takže veľmi pekne ďakujem," povedal prezidentský kandidát pre médiá po obede.

Fico na obede s
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Zároveň uviedol, že takúto podporu si pred druhým kolom cení viac ako podporu politických strán. "Pre mňa je dôležitejšie mať za sebou takéto osobnosti, ktoré sú naozaj osobnosťami, lebo v živote niečo dokázali, ako mať za sebou nejaké maličké straničky, ktoré sa hlásia k nejakému kandidátovi," vyhlásil.

Pripomenul tiež, že ho okrem troch hláv nášho štátu – Michala Kováča, Rudolfa Schustera a Ivana Gašparoviča, podporili vo finále volieb aj francúzsky prezident, predseda európskeho parlamentu a kardinál Ján Chryzostom Korec.

"To mi naznačuje, že môj boj nie je márny, že sú tu ľudia, ktorí na rozdiel od môjho protikandidáta vidia Slovensko inak, nevidia ho ako čiernu dieru, ale ako krajinu, kde každý, kto má nejakú zodpovednosť, robí, čo môže robiť," doplnil.

"Z tej dvojice, ktorá sa ponúka dnes v druhom kole, je Robert Fico lepším kandidátom," povedal na podporu Fica primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD). Ocenil, že je to kandidát, ktorý má zahranično-politické skúsenosti, ale rozumie aj životu obyčajných ľudí.

Futbalista Greško vpravo
Zobraziť galériu (26)
Futbalista Greško vpravo  (Zdroj: Jan Zemiar)

Na fakt, že chce Fico opustiť premiérsky post v polovici funkčného obdobia, Ftáčnik reagoval poznámkou, že termín prezidentských volieb premiér neurčuje. "Predpokladám, že Smer ako politická strana ten mandát, ktorý dostala od voličov, ho jednoducho dokončí. S Robertom Ficom alebo bez Roberta Fica," uviedol Ftáčnik.

"Dnešným obedom v žiadnom prípade nevnášame politiku na akademickú pôdu," vysvetlil svoju účasť rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka Jozef Habánik, ktorý bol v prvej Ficovej vláde štátnym tajomníkom ministerstva školstva za ĽS-HZDS. "Ja som osobne ako rektor prišiel verejne podporiť kandidatúru Roberta Fica za prezidenta SR, pretože považujem tento úrad za veľmi vážnu politickú, odbornú funkciu vo väzbe na vnútornú, ale aj zahraničnú politiku Slovenskej republiky. Treba verejne podporiť kandidáta, ktorý je na túto pozíciu pripravený," uviedol Habánik.

Ficov obed s osobnosťami
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Bývalý dlhoročný riaditeľ Agrokomplexu Ladislav Švihel je presvedčený, že Fico si zaslúži byť prezidentom, lebo pre Slovensko veľa urobil. "Považuje sa za jedného z najvýznamnejších politikov Európskej únie. Pre mňa je to veľká česť, že som sem mohol prísť," doplnil.

Bývalú hokejovú legendu Jozefa Golonku mrzí, že sa naša spoločnosť v súvislosti s voľbami polarizuje. "Ja budem rešpektovať každého prezidenta, pretože je to prvý občan tejto republiky. Rešpektoval som predchádzajúcich troch prezidentov, mal som s nimi dobré kontakty. Stojím za tým, čo povedali. Presne to sa hodí aj na prácu pána Fica. Pána Kisku nepoznám, ale keď tam bude on, takisto ho slušne pozdravím," vysvetlil Golonka.

Pozvanie Roberta Fica na obed v Devíne prijali primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, Senice Ľubomír Parízek, Fiľakova Jaromír Kalinčiak, primátorka Krompách Iveta Rušinová, viceprimátor Martina Alexander Lilge a podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Turčány.

Ficov obed s osobnosťami
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Do hlavného mesta na obed s prezidentským kandidátom pricestoval aj rektor Akadémie umení v Banskej Bystrici Matúš Oľha, rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik a rektor Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre Peter Bielik.

Podporu Ficovi takýmto spôsobom vyjadril aj bývalý hokejista Jozef Golonka, futbalista Vratislav Greško a štvornásobný majster Slovenska v chôdzi na 20 kilometrov Miloš Bátovský. Tiež operný spevák Otokar Klein, riaditeľka Detskej nemocnice v Košiciach Ingrid Urbančíková a riaditeľ Nemocnice v Starej Ľubovni Peter Bizovský.

Ficov obed s osobnosťami
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Napokon aj bývalý minister prvej Ficovej vlády Stanislav Becík, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti AX-výstavníctvo v Nitre Ladislav Švihel a obchodný riaditeľ firmy Medical Stará Turá Ján Brkal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu