Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skutočné dôvody odchodu Branického na Ukrajinu: Slovák bojujúci za separatistov klamal

(Zdroj: YouTube)

NÁMESTOVO – Oravčan Richard Branický, ktorý je na Slovensku známy ako muž bojujúci po boku proruských separatistov v samozvanej Doneckej ľudovej republike, odhalil opäť o kúsok viac zo svojho života, minulého i terajšieho. Televízii Markíza sa podarilo vypátrať, kde žil a prečo skutočne odišiel „bojovať za spravodlivosť“.

Muž, ktorý sa živil ako vodič kamiónu, odišiel na Ukrajinu a nechal doma v Námestove dve deti a priateľku. "Keď som videl, ako zabíjajú malé deti, povedal som si, to nie je možné, treba to zastaviť," vyhlásil na margo svojej motivácie. Dodal, že zanechal dobre platenú prácu (2000 eur mesačne) a pricestoval na Ukrajinu, aby zastavil nepriateľov.

V pôvodnom interview tvrdí, že po návrate na Slovensko by mu hrozil trest za službu v armáde iného štátu. Štáb televízie Markíza navštívil jeho už teraz bývalú priateľku doma a tá im povedala, že Branický sa jedného dňa zbalil a odišiel, a to bez akéhokoľvek vysvetlenia. Ukázalo sa, že Najvyšší súd SR ho pred pár dňami odsúdil na štyri roky väzenia za podvod, no z dôvodu jeho neprítomnosti nemohli celú kauzu úplne uzavrieť.

Richard Branický

Na sociálnej sieti na otázku ohľadne podvodu však napísal: „Toto sa ťahá už od roku 1997, čiže útek to určite nebol. Za toľko rokov som mal príležitosť a čas skryť sa, keby som chcel.“ Jeho motivácia boja na Ukrajine je tak spochybnená, keďže odišiel pred vyhlásením rozsudku .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu