Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rusi zverejnili prepis rozhovoru šéfov diplomacie EÚ: Snajperi zabíjali na rozkaz opozície!

(Zdroj: YouTube)

KYJEV – Na svete je ďalšia tajná správa, ktorá má tvrdiť, že veci sú predsa len trochu inak ako sa zdajú. Všetci už počuli o snajperoch na Majdane, ktorí strieľali do opozičných demonštrantov. Všeobecne sa prijímalo, že si ich najal Janukovyč, keď mu najviac tieklo do topánok. Potom, čo túto tajnú nahrávku zverejnili Rusi, môže byť všetko úplne inak.

Video, na ktorom je zachytený rozhovor estónskeho ministra zahraničia a ministerky zahraničia EÚ Catherine Ashtonovej, prezrádza, že snajperi mali byť najatí lídrami z Majdanu. Informuje o tom ruská televízna stanica RT. Video teraz koluje po internete.

„Čoraz viac je jasné, že za snajpermi nebol Janukovyč, ale niekto z novej vládnej koalície,“ hovorí Paet počas telefonického rozhovoru s Catherine Ashtonovou. „Myslím, že to budeme vyšetrovať. Je to znepokojujúce, pane Bože,“ odvetila Ashtonová.

Rozhovor sa mal uskutočniť potom, čo estónsky minister zahraničia Urmas Paet navštívil Kyjev 25. februára. Teda v časoch najtvrdších stretov medzi demonštrantami a ukrajinskými vládnymi jednotkami. Paet spomína tiež na rozhovor s lekárkou Olgou, ktorá sa starala o ranených ľudí v kyjevskej nemocnici. Vraj demonštranti aj ukrajinská polícia boli postrelení rovnakými stre

„Za ďalšie, čo je viac zarážajúce, tá istá Olga povedala, že dôkazy ukazujú, že zabití ľudia snajprami z obidvoch strán, policajti aj protestujúci, boli zastrelení tými istými ostreľovačmi,“ povedal na videu estónsky minister. Ashtonová zareagovala: „Pekne... to je...to je strašné.“

„Táto lekárka mi tiež ukázala zábery, na ktorých ako doktorka môže potvrdiť, že sa jednalo o rovnaký rukopis a rovnaké guľky. Najviac znepokojujúce je to, že nová koalícia nechce vyšetriť, čo sa tam presne stalo,“ potvrdil Paet.

Celá nahrávka bola vypracovaná ukrajinskou bezpečnostnou službou blízkou prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi, ktorá sa mala napichnúť na telefonický rozhovor medzi Paetom a Ashtonovou. Teraz toto video koluje na YouTube. Vypočujte si rozhovor, ktorý teraz zverejnila ruská strana:

Video ako snajperi pália do demonštrujúceho davu:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu