Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico pár hodín pred moratóriom vytiahol na Kisku tromf: Na ulicu vysťahoval 48 rodín!

Fico obvinil Kisku z vysťahovania ľudí
Fico obvinil Kisku z vysťahovania ľudí (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico po prvom kole prezidentských volieb vyhlásil, že má v rukáve tromfy proti svojmu súperovi Andrejovi Kiskovi, ktoré vytiahne v ten správny čas. Stalo sa tak dnes, len niekoľko hodín pred začatím moratória. Prišiel s videom, ktoré tvrdí, že Kiska vysťahoval na ulicu desiatky rodín.

Predvolebná kampaň na prezidenta SR sa poriadne vyostruje. Na webe jedného z kandidátov, súčasného premiéra Roberta Fica, sa objavilo video, ktoré zobrazuje protikandidáta Kisku v nelichotivom svetle. Obviňuje ho, resp. jeho spoločnosť, že pripravila desiatky ľudí o strechu nad hlavou.

"V roku 1996 firma Andreja Kisku TGI ORIENT s.r.o. vystavila objednávku na kúpu dvoch bytoviek 5.11.1996 v Kysuckom Novom Meste. V jednej bolo 24 bytov. Každú bytovku kúpil za 1,1 milióna Sk (36 500 eur). Zo dňa na deň bez akéhokoľvek upovedomia dal deložovať z oboch bytoviek spolu 48 rodín, ktoré sa tak ocitli na ulici. Deložovanie riadil jeho vtedajší švagor," píše sa vo videu, ktoré má byť založené na výpovedí jednej z obetí.

"Tie byty kúpil so záťažou. Nech Slovensku vysvetlí, či takto robí Dobrý anjel," povedala žena z videa, ktorá sa v ňom opiera o zmluvy dokazujúce jej slová. Kiska v tejto súvislosti zatiaľ nevydal žiadne vyjadrenie.

Ficov útok na Kisku

Pýtali sme sa Andreja Kisku na reakciu. Takto odpovedal: "Je mi veľmi ľúto, že ešte aj deň pre moratóriom sa predseda vlády pokúša podsúvať verejnosti nepravdivé informácie o mojej osobe. A to videom, ktoré umiestnil priamo na svoju stránku. Spoločnosť, v ktorej som bol spoluvlastníkom, kúpila v roku 1996 nehnuteľnosti podniku ZVL v konkurze, ktoré predtým slúžili ako podniková ubytovňa pre zamestnancov."

"Boli kúpené bez vecného bremena a ľudia, ktorí v nej bývali, už neboli zamestnancami, bývali v nich na čierno. Ľuďom, ktorí ubytovňu obývali, spoločnosť ponúkla odkúpenie ubytovacích jednotiek do osobného vlastníctva za sumu dnešných 3 300 EUR," povedal Kiska s tým, že v žiadnom prípade nedošlo k vysťahovaniu zo dňa na deň. Naopak, viacerým sa podarilo nájsť náhradné ubytovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu