Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V levickej nemocnici pribudnú monitory dychu pre bábätká

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: spuntik.zoznam.sk)

LEVICE - Neonatologické oddelenie levickej nemocnice získalo v rámci projektu Nadácie Križovatka Mamička dýcham nové monitory dychu. Ako informovala Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu riadi, zakúpili ich v rámci sponzorského daru.

Tieto monitory nedokážu predísť nepravidelnému dychu či zástave, ale dokážu včas varovať rodiča v prípade ohrozenia dieťaťa. "Naše oddelenie spolupracuje s nadáciou už osem rokov. Svojou činnosťou napomáha vybaveniu oddelenia potrebnými monitormi dychu, rovnako ako projekt, ktorý podporujeme. Ide o projekt zapožičiavania monitorov na domáce použitie," povedala Daniela Virgová, primárka pediatricko-neonatologického oddelenia Nemocnice Levice.

Projekt si pochvaľujú najmä rodičia, mnohí si monitory dychu za symbolickú sumu zapožičiavajú domov. "Od roku 2009 neonatologické oddelenie v Leviciach získalo formou darov už šesť monitorov dychu," dodala Sivá.

Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá vznikla v roku 2008 s cieľom pomáhať deťom ohrozeným syndrómom náhleho úmrtia dojčiat. SIDS je syndróm náhleho a neočakávaného úmrtia dojčiat v prvom roku života. Väčšinou postihuje deti do šiesteho mesiaca. Najčastejšie k nemu dochádza počas spánku. Ako prevencia sa odporúča používať monitor dychu. 

Viac o téme: NemocnicaLeviceMonitory dychu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu