Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Leto v plnom prúde a vy makáte v kancelárii? Tu je 5 tipov, ako si zlepšiť deň

Letnú náladu viete dostať do prácu rôznymi spôsobmi. Advertoriál Zobraziť galériu (5)
Letnú náladu viete dostať do prácu rôznymi spôsobmi. (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slnko svieti, voda láka, ale pracovné povinnosti nepustia a vy sedíte pri počítači. Našťastie však existuje hneď niekoľko spôsobov, ako do pracovného stereotypu vpustiť trochu príjemnej slnečnej pohody. Vyskúšajte ich ešte dnes a dobrá nálada vás už neopustí.

Pracujte pod holým nebom

Pracovnú schôdzku s kolegami pokojne zorganizujte aj mimo kancelárie. Stačí si len vybrať. Môžete si spraviť poradu v parku na tráve alebo vyraziť na kávu do príjemného podniku. Veľa kaviarní a reštaurácií ponúka aj wifi, takže problém nie je ani práca s notebookom a pripojenie na internet. Na vyšší level v tejto oblasti posunul Telekom bratislavskú Magio pláž. Počas 11. ročníka je k dispozícii azda všetko od klimatizovaného techlounge s tlačiarňami a monitormi až po požičanie power banku na nabíjanie telefónu. Kancelária v podobe plážových ležadiel, jemného vánku od rieky a množstva zelene? Nová chuť do práce je zaručená!

Leto v plnom prúde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Kariéra na pláži, Mágio pláž)

Pripravte si letné osvieženie

K teplému počasiu sa hodia ľahšie jedlá, preto si doprajte raňajky či desiatu v podobe príjemne chladivého smoothie. Pokojne trochu zaexperimentujte a ku klasickému ovociu ako banán či pomaranč pridajte marakuju, mango, ananás alebo špenát. Ak nemáte počas dňa možnosť si ho kúpiť alebo pripraviť, stavte na mätovú limonádu ako naša čitateľka Andrea: „Kedysi som pila v práci len obyčajnú vodu, ale toto leto sa vyžívam v príprave rôznych limonád. Najradšej mám tú s mätou.  Stačí vám studená sóda alebo voda, mäta a citrón alebo limetka, ktorú pokrájate a vytlačíte do nápoja. Do toho si hodím ľad a slamku a cítim sa ako pri bazéne,“ hovorí s úsmevom. Okrem výbornej chuti vám tento nápoj ponúka ešte jeden benefit. Podľa viacerých štúdií totiž vôňa mäty v pracovnom prostredí zlepšuje sústredenie, pamäťové schopnosti a dokonca aj náladu.

Limonáda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyberajte tie správne farby

Ak je vaše pracovné prostredie fádne – biele, sivé či béžové, nejde o ideálnu situáciu. Podľa štúdie Texaskej univerzity tieto farby pôsobia depresívne a smutne, najmä na ženy. Oveľa vhodnejšie sú modré či zelené odtiene, ktoré upokoja a zároveň inšpirujú. Pridajte na pracovný stôl podložku, alebo si na stenu zaveste obraz v týchto farebných variáciách. Výborné sú aj rastliny, a to nielen preto, že sú zelené. Fikus, dracéna, chryzantéma, svokrin jazyk či zelenec sú aj ideálnymi čističkami vzduchu. Čo sa týka oblečenia, nebojte sa ani žiarivejších doplnkov – žltých, ružových alebo fialových. K letu patria a dodajú vám aj vášmu outfitu pozitívnu energiu.

Rastliny v kancelárii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Voľno si užívajte naplno

Výhodou leta sú dlhé dni – využite ich! Aj o piatej môžete pokojne na dve hodinky vyraziť k jazeru či na kúpalisko, zaplávať si a schladiť sa po náročnom dni. Poteší aj stretnutie s priateľmi na čerstvom vzduchu alebo posedenie pri časopise v letnej čitárni. „Minimálne raz za týždeň si s chalanmi vybehneme zahrať plážový volejbal na nábrežie Dunaja. Poriadne si dáme do tela, potom doplníme tekutiny na ležadle a spokojní ideme domov,“ približuje svoj popracovný rituál Marek. Milovníci kultúry zas určite ocenia hudobný koncert alebo premietanie filmu v Bažant Kinematografe

 

 

Prelaďte na dovolenkovú nôtu

Čaká vás onedlho dovolenka? Skvelé! Nalaďte sa na ňu už teraz. Dajte si na pracovnú plochu fotografiu destinácie, kam smerujete, alebo si ju rovno vytlačte do rámika. „Na každú dovolenku sa veľmi teším a pripravujem. Napríklad si pripnem na nástenku za počítačom v práci pár základných frázičiek v reči danej krajiny a občas si ich zopakujem. Samozrejme, nechýbajú ani obrázky tých najkrajších miest, ktoré chcem navštíviť. Vždy mi to zdvihne náladu,“ približuje Dana. Rovnako vám však poslúžia aj fotografie z dovolenky, ktorá je už za vami. Pripomínajte si ju, aby vám dobrá nálada pretrvala čo najdlhšie.

Viac o téme: PrácaMagio pláž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu