Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO Nemec doma ubytoval dvoch utečencov: Ľudia sa mu začali vyhrážať smrťou!

Martin Patzelt Zobraziť galériu (3)
Martin Patzelt (Zdroj: www.martin-patzelt.de, Facebook)

FRANKFURT NAD ODROU – Hoci napätie voči prisťahovalcom rastie aj v Nemecku, medzi ľuďmi sa nájdu aj dobrodinci, ktorí neváhajú poskytnúť chudobným ľuďom bez perspektívy bezpečný prístav. Paradoxne, za svoj skutok si statočný Nemec nevyslúžil len obdiv, ale aj desivé reakcie.

Nemecký poslanec Martin Patzelt z Kresťanskodemokratickej únie kancelárky Angely Merkelovej vyzval svojich spoluobčanov, aby konali rovnako, ako on a utečencov humánne prichýlili. Odkedy si v kostole všimol dvoch eritrejských mužov a pozval ich k sebe domov na večeru, jeho život sa zásadne zmenil.

Milionár tvrdí, že pozná riešenie utečeneckej krízy: Z jeho nápadu padnete na zadok

Jeho novými spolubývajúcimi sa stali Haben (19) a Aweta (24), ktorí teraz žijú v podkroví Patzeltovho domu aj s jeho manželkou Katharinou. Obaja manželia sa s utečencami pustili do reči v miestnom kostole a následne ich k sebe pozvali ku stolu. Haben a Aweta sa ich neskôr opýtali, či by u nich mohli bývať a manželia súhlasili, uvádza Telegraph.

VIDEO Nemec doma ubytoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/watchtonews)

„Povedali sme áno,“ opísal svoje rozhodnutie politik pre nemecký denník Die Welt pokračujúc, „chceme im poskytnúť štartovaciu pomoc, aby sa mohli naučiť nemecky a jedného dňa sa zaradiť do spoločnosti rovnako, ako naše deti.“ Pre Patzeltovu rodinu ubytovanie mladíkov nepredstavuje finančnú záťaž. Rodina dostane od štátu na mesiac za jedného utečenca 100 eur a obaja Eritrejčania dostávajú ešte aj sociálny príspevok na ošatenie a jedlo. Keby boli utečenci umiestnení v špeciálnom zariadení s ubytovaním a stravou, štátny rozpočet by to mesačne vyšlo na 2 000 eur.

VIDEO Nemec doma ubytoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/watchtonews)

Fúka do rozpáleného ohniska

Jeden z mladíkov aktuálne dostal dočasnú prácu v miestnej samospráve a druhý sa vďaka Patzeltovej pomoci podľa BBC zamestnal v supermarkete. Patzelt si svojím ušľachtilým skutkom vyslúžil veľa obdivných reakcií, pretože mnoho ľudí je voči cudzincom skeptických. Okrem nich však musel neradostne pripustiť, že dostal aj niekoľko anonymných reakcií, v ktorých sa mu vyhrážali smrťou.

Politik vyzval nemeckých občanov, aby imigrantov prichýlili a súčasne sa zasadzuje  o ľudskejšiu politiku voči prisťahovalcom a snaží sa pre nich bojovať za viac dotácií z verejných zdrojov. Nemecko podľa neho bude musieť nájsť efektívne riešenie utečeneckej krízy, pretože dostáva najviac žiadostí o azyl v Európe.

Viac o téme: UtečenciMartin Patzelt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu