Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žalostné priznanie mamy (37) deviatich detí: Obetujem im život, som na ne sama

Vierka má deväť detí, najstarší syn má 17 rokov, najmladší rok Zobraziť galériu (3)
Vierka má deväť detí, najstarší syn má 17 rokov, najmladší rok (Zdroj: Foto: domáci archív)

ROVINKA - Niektoré ženy sa ženú za kariérou a tehotenstvo odmietajú, iné sú oddanými matkami. Takou je aj 37-ročná Vierka z Rovinky v seneckom okrese. Statočná žena porodila deväť detí. Smutné ale je, že vlastný otec deti odmieta, svojej družke neprispieva a rodinu doslova tyranizuje. Skromná mama musí uživiť seba a deväť potomkov z necelých 415 eur, ktoré dostáva na mesiac.

Vierka žije v rodinnom dome spoločne s druhom, s ktorým má osem detí, a jeho matkou. "Najstarší syn Richard mal sedemnásť rokov, ale jeho mám s bývalým manželom," začala rozprávať svoj príbeh milujúca mama. Manželstvo jej ale stroskotalo, v Bratislave predala vlastný byt a odsťahovala sa za novou láskou do Rovinky. Utŕžené peniaze investovala do rekonštrukcie domu svojho druha, o ktorom si myslela, že je láskou jej života. 

Ako roky išli, Vierke sa narodilo ďalším osem detí. "Po najstaršom synovi sa mi narodila Vanesska, tá ma desať. Sofia má deväť, Rafael bude mať osem rokov, Nikolka bude mať sedem, Jessica má päť, Denis štyri, Rebeka má dva roky a Sebastián mal rôčik," opísala mama, no jedným dychom dodala: "Je to smutné, ale jeho otec by bol najradšej, keby sa nenarodil, ani raz ho nemal na rukách. Iba na neho nadáva."

Žalostné priznanie mamy (37)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: domáci archív)

Otec detí je zavretý celé dni v izbe, nestará sa o nich, nijako na nich finančne neprispieva. Keď je pod vplyvom alkoholu, vyhrážky a agresia sú v rodine, žiaľ, na dennom poriadku. Vierka chcela s deťmi už niekoľkokrát od muža odísť. Ako sama povedala, nemá kam. S deviatimi deťmi jej nikto útočisko neposkytne. Umiestniť ich do náhradnej starostlivosti alebo do detského domova nepripadá do úvahy. O deti sa stará najlepšie, ako vie. Chodia do školy, sú čisté a hladné nie sú. 

Vierku sleduje sociálka, otec žiada testy DNA

"My sme mali aj rodinnú konferenciu na obecnom úrade so sociálkou a aj otcom detí, ale ničomu to nepomohlo. Otec detí ani centom neprispieva, a tak to podali na súd, ale ešte nevytýčili ani termín pojednávania. Chcú určiť otcovstvo, lebo on deti odmieta, a aspoň zatiaľ náhradné výživné," opísala Vierka. Na prípade je šokujúce, že všetkých osem detí, ktoré má Vierka s jedným mužom, sa musí podrobiť testom DNA, pretože druh neverí, že je ich otcom. 

Vierke finančne pomáha najstarší syn, ktorý si popri škole našiel brigádu. "Otčim zakázal môjmu synovi stretávať sa so mnou. S Vierkou nás rozviedli v roku 2012. V júni 2015 som so synom nadviazal opäť kontakt, bolo to po ôsmich rokoch, čo som ho videl naposledy. Dlžné výživné som synovi vyplatil a doteraz platím každý mesiac," povedal nám Richard Šrámek, otec Vierkinho najstaršieho syna a jej exmanžel.  

Žalostné priznanie mamy (37)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: domáci archív)

Mama deviatich detí by bola vďačná za akúkoľvek finančnú či materiálnu pomoc. "Som vám veľmi vďačná za seba aj deti. Určite budú aj ľudia, ktorí ma budú odsudzovať za to, že mám toľko detí...," uvedomuje si Vierka. No, nech je, ako chce. Deti sú tu, milujúca mama sa ich nevzdala. Stará sa o ne zo všetkých síl a najlepšie, ako vie.

Akúkoľvek pomoc Vierke a jej deťom môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Meno: Vieroslava Šrámeková, Rovinka 900 41

Mobilný telefón: 0949 701 766

E-mail: sramekova@centrum.sk

IBAN: SK2709000000005107380675

Viac o téme: DetiMamaPotrebujú pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu