Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUALIZOVANÉ Facebook konečne zasiahol: Zvrátenú skupinu prajúcu smrť hokejistom zrušil!

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA – Poburujúca stránka, o ktorej sme vás informovali ešte v nedeľu a ktorá priala smrť slovenským hokejistom, už neexistuje! Ešte poobede bolo možné fanpage v češtine, ktorá vznikla na Facebooku pred semifinálovým zápasom Slovenska s Českom, otvoriť a jej cieľom bolo vyprovokovať obidva národy k vzájomnej neznášanlivosti. Aj vďaka vám, ktorí ste upozornili administrátorov sociálnej siete, ju zrušili. Ešte včera nám pritom tí istí ľudia napísali, že dôvod na jej zrušenie neexistuje. Česká polícia prípad rieši.

Choré statusy administrátora skupiny pribúdali pravidelne už od soboty a až do dnešného poobedia živili nenávisť. Záplava rozčarovaných mailov, ktorá nám prišla od čitateľov, svedčí o tom, že ľudia vnímajú tému veľmi citlivo a dožadujú sa, aby tvorcu stránky polícia potrestala. Česká polícia momentálne vyhodnocuje viacero podnetov, ktoré postúpila špecializovanému odboru informačnej kriminality, píše sa v stanovisku českej polície.  

Zarážajúca bola odpoveď administrátorov Facebooku, ktorí pôvodne stránku odmietali zrušiť. Odôvodnili to tým, že neporušuje pravidlá sociálnej siete. Ďakujeme za Vaše nedávne nahlásenie potenciálneho porušenia pravidiel na Facebooku. Po preskúmaní Vašej správy, nemôžeme potvrdiť, že konkrétna stránka, ktorú ste nahlásili, porušuje facebookové stanovy o právach a povinnostiach,“ napísali nám administrátori Facebooku pár dní po tom, čo sme skupinu nahlásili.

Vďaka množstvu nahlásení zo strany pobúrených ľudí napokon v utorok poobede došlo k zastaveniu šírenia neznášanlivosti. Ďakujeme vám, že ste sa pričinili o jej zrušenie.



Zvrátenú stránku Facebook konečne zrušil.
Zobraziť galériu (3)
Zvrátenú stránku Facebook konečne zrušil.  (Zdroj: Faceb)


Ešte v utorok o druhej poobede sa stránka dala otvoriť.
Zobraziť galériu (3)
Ešte v utorok o druhej poobede sa stránka dala otvoriť.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu