Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Toto má byť pocta? Na Havlovej smrti chcela zarobiť zdravotná poisťovňa!

Na svojej stránke poisťovňa oznamuje, že Havel bol ich klientom
Na svojej stránke poisťovňa oznamuje, že Havel bol ich klientom (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Za Václavom Havlom nie všetci len smútia. Z jeho mena sa snažila vytĺcť peniaze istá zdravotná poisťovňa, u ktorej bol poistený. Mladí komunisti sa z jeho smrti dokonca radujú.

Na webových stránkach vojenskej zdravotnej poisťovne viselo oznámenie o smrti prezidenta Václava Havla. Na tom by nebolo nič zlé, ale spoločnosť sa zároveň chválila, že prezident bol ich klientom a týmto spôsobom chcela nalákať ďalších.

"To je úplná neúcta. Čo si tým chcú dokázať? Chcú prilákať nových klientov na to, že im zomrel jeden z poistencov? A budú sa tým chváliť zakaždým, keď im zomrie akýkoľvek klient? Mali by to okamžite odstrániť," hovorí rozčúlene jeden z užívateľov.

Tlačovej hovorkyni poisťovne Stanislave Jelenovej na tom nepripadá nič divného. "My sme tak chceli vzdať hold prezidentovi Havlovi, ktorého si nesmierne vážime. Vôbec nám to neprišlo nevhodné ani nemorálne," povedala. Po čase si ale zrejme manažéri uvedomili, že to prehnali a nevhodný obrázok stiahli.

Mladí komunisti v Česku však prestrelili ešte viac. Na svojom webe smrť bývalého prezidenta Václava Havla doslova oslavujú. "Zomrel Václav Havel, sluha USA, NATO, sudetských Nemcov a Izraela. Zomrel najväčší zradca českého ľudu!," píše sa na stránkach mladých komsomolcov.

Václav Havel naposledy vydýchol v nedeľu doobeda vo veku 75 rokov na milovanom Hrádečku Trutnovsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu