Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Radičovej hovorca šokuje: Za pád vlády môže kokaín!

Premiérka Iveta Radičová s hovorcom Radom Baťom ešte za dobrých čias Zobraziť galériu (4)
Premiérka Iveta Radičová s hovorcom Radom Baťom ešte za dobrých čias

BRATISLAVA – Radičovej hovorca Rado Baťo sa po páde vlády pustil do Sulíka! A že trafil citlivé miesto, sa mu uprieť rozhodne nedá. Na Facebooku si totiž zavesil veľavravný status. Za včerajšou politickou drámou, ktorá potopila vládu, treba hľadať drogy!

Po tom, čo SaS nepodporila euroval a  zároveň prispela k pádu vlády, sa rozpútala vojna medzi koaličnými stranami. Navzájom sa obviňujú, kto nesie zodpovednosť za to, že vláda v súčasnom zložení už nebude pokračovať. Premiérka Iveta Radičová dokonca chce od šéfa parlamentu Richarda Sulíka, aby odstúpil. „Vyzývam predsedu parlamentu, aby bol chlap a aj jeho ministri, aby vedeli, čo je ich zodpovednosť a odstúpili,“ vyhlásila tesne po hlasovaní.

Predseda parlamentu však nemá v úmysle to urobiť sám, čaká na odvolanie v parlamente. „Moje odvolanie, samozrejme, budem akceptovať s pokorou," napísal Richard Sulík na stranícku internetovú stránku. Nahnevaná na Sulíka nie je však len premiérka, ktorá zrejme prehodnotila vzťah k svojmu bývalému obľúbencovi. Súčasný politický stav zhodnotil aj jej hovorca Rado Baťo. „O Slovensku by nemal rozhodovať kokaín. Shit happens,“ napísal na svoj facebookový profil po hlasovaní.

Status Rada Baťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)


Keď sme sa ho opýtali na status, komentovať ho nechcel. „Prepáčte, ale nebudem to komentovať,“ povedal. Dodal, že si za tým stojí a nenapísal to v návale zlosti. Sulíkova tajomníčka Tatiana Tóthová na otázku ohľadom kokaínu v súvislosti s jej šéfom reagovala stroho. „Nebudeme sa k tomu vyjadrovať.“

Na drogy v politike upozornil pred rokom aj šéf Smeru Robert Fico. Sulíkovu SaS vtedy obvinil z toho, že sa jej členovia mali zúčastňovať kokaínových večierkov. Šéf parlamentu si preto nechal urobiť drogové testy, ktoré boli negatívne. Viacerí odborníci sa však zhodli na tom, že test na drogy, ktorý si dal vtedy spraviť v Centre pre liečbu drogových závislostí v Bratislave, má výpovednú lehotu len päť dní a nie mesiac, ako pôvodne tvrdil Sulík.

Či sa niekedy dozvieme, čo bolo skutočnou príčinou pádu vlády, nie je jasné. Je však zrejmé, že súčasný predseda parlamentu už vtedy nebude na svojom poste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu