Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce správy z Grécka: Nezamestnaní prevádzajú milióny eur na zahraničné účty!

ilustračné foto
ilustračné foto

ATÉNY – Kým v Bruseli prebieha jeden z najdôležitejších summitov v histórii Európskej únie, zo zadlženého Grécka prichádzajú nové správy, ktoré nepotešia zrejme žiadneho občana ostatných členských štátov únie. O presunoch miliónov eur z gréckych bánk do zahraničia informoval nemecký denník Bild.

Na povrch vychádzajú čoraz absurdnejšie skutočnosti:

- 18 Grékov, ktorí sú nezamestnaní, previedlo viac ako milión eur do zahraničia. Momentálne sa objasňuje pôvod týchto peňazí.

- malý podnikateľ z jednej gréckej provincie, ktorý údajne doteraz zarábal len niekoľko desiatok tisíc eur ročne, previedol viac ako 50 miliónov eur na švajčiarsky účet. Či za to môže byť stíhaný, je zatiaľ otvorené. Únik peňazí do zahraničia však nie je trestný.

- niekoľko tisíc Grékov sa musí nechať otestovať, či sú skutočne slepí. Tieto testy uskutočňujú v jednej z aténskych nemocníc. Údajnou slepotou si totiž tisícky Grékov podvodne zabezpečili dôchodok pre nevidiacich.

- grécke noviny informujú o podozrení, že aj poslanci prevádzali svoje peniaze do zahraničia.

- 11 Grékov v minulom mesiaci zatkli za to, že nechceli platiť dane. Medzi nimi aj gréckeho prominentného dizajnéra, ktorý štátu dlžil milióny. O deň neskôr všetkých prepustili.

- únik kapitálu do zahraničia a korupcia však nie sú jediným problémom, ktorý robí európskym poslancom vrásky na čele. Správa OECD došla k prekvapujúcemu záveru, grécka administratíva naďalej nefunguje. Okrem toho sa daňové príjmy v novembri pohybovali len vo výške 3,7 miliardy eur, čo predstavuje zníženie o 13 % oproti predošlému roku.

Jediný záblesk nádeje: Grécky parlament v stredu schválil úsporný rozpočet na rok 2012.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu