Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodinná kliatba: Legendárny Demitra odišiel do neba za svojím synčekom!

Z dvojičiek prežila iba dcérka Zara, synček Tobias zomrel Zobraziť galériu (2)
Z dvojičiek prežila iba dcérka Zara, synček Tobias zomrel

BRATISLAVA - Hoci skvelý hokejista Pavol Demitra (†36) žal na ľade profesionálne úspechy, v súkromnom živote zažil aj chvíle plné bolesti. Pred šiestimi rokmi mu ako bábätko zomrel jeho syn Tobias. Momenty, ktoré im spolu neboli dopriate, si možno vynahradia aspoň v nebi.

Osud sa so sympatickým párom Pavlom a Majkou Demitrovcami v máji roku 2005 kruto zahral. Počas tehotenstva nastali komplikácie, pre ktoré Pavol nechcel ani odcestovať na majstrovstvá sveta, avšak na naliehanie manželky sa šampionátu predsa len zúčastnil. Po príchode domov sa zronený hokejista musel vyrovnať so smutnou správou, že maličký Tobias prišiel na svet s vrodenou vývojovou chybou dýchacích ciest. Na rozdiel od jeho dvojčaťa Zary sa ho už lekárom nepodarilo zachrániť. Dievčatko bolo našťastie zdravé.

Napriek okolnostiam voči životu nezatrpkol a o to viac času trávil s prvorodeným synom Lucasom (8), ktorý po otcovi zdedil športový talent. Aj keď Pavol prestúpil z NHL do ruského klubu KHL HC Lokomotiv Jaroslavľ a zvyšok rodiny zostal na Slovensku, pravidelne za ním lietali. Počas ich pobytu sa im dvojnásobný otec snažil maximálne venovať.

Demitra, ktorý chcel v budúcnosti pomáhať mladým hokejovým nádejam, už svoj sen nestihol naplniť. Lietadlo s hráčmi ruského tímu na palube havarovalo o 16-tej hodine miestneho času krátko po vzlietnutí. K nešťastiu došlo neďaleko rieky Volga, do ktorej sa zrútili úlomky stroja. Hráči leteli z mesta Jaroslavľ do bieloruského Minsku na prvý zápas sezóny proti domácemu Dinamu, ktorý mali odohrať vo štvrtok.

Strašná tragédia si vyžiadala životy 42 ľudí, vrátane troch českých hokejistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu