Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Demitrov spoluhráč zázračne prežil: Odletel skôr, zachránila ho rodina!

Ruslan Salei
Ruslan Salei (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Dnešná letecká tragédia, pri ktorej zahynul slovenský hokejista Pavol Demitra, si vyžiadala život 42 ľudí. Smrti sa však podarilo uniknúť bývalému hráčovi mužstva Detroit Red Wings, Ruslanovi Saleiovi.

Hokejista podľa portálu vancouversun.com letel do Minska o niekoľko hodín skôr. Je totiž Bielorus a mal letieť za rodinou. Na palube lietadla, ktoré sa zrútilo na zem približne o štvrtej poobede, sa teda nenachádzal, hoci na zozname Ministerstva vnútornej obrany bol. Dve hodiny pred odletom podľa viacerých informácií volal športovému riaditeľovi Dinama a poprosil ho, aby zarezervoval niekoľko lístkov pre jeho príbuzných a priateľov.

Stroj letel do metropoly Minsk, kde malo mužstvo Lokomotivu Jaroslavľ odohrať úvodný zápas. Medzi obeťami sú okrem iných tréner Brad McCrimmon či bývalí hráči NHL Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Stefan Liv.

Demitrovu pamiatku si pripomínajú aj vo Vancouveri, kde v minulosti pôsobil. "Chcem, aby všetci vedeli, akou nádhernou osobnosťou Pavol bol. Sršal pozitívnou energiou, ktorou vždy "nakazil" celé svoje okolie," uviedol jeho agent Matt Keator.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu