Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mikloš dal prešetriť zákazky pre bývalu firmu šéfa Tiposu

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Minister financií Ivan Mikloš si dal prešetriť prípad zákaziek PR agentúry VYV, ktoré dostala od národnej lotériovej spoločnosti Tipos. Spoluvlastníkom agentúry mal byť totiž do roku 2001 staronový šéf Tiposu Stanislav Žiačik, pričom agentúra dostávala podľa denníka Nový Čas v lotériovej spoločnosti zákazky počas prvého pôsobenia Žiačika na čele Tiposu v rokoch 2002 až 2006 aj po jeho opätovnom nástupe v tomto roku.

"Ja som požiadal hneď včera (streda), ako som sa o týchto informáciách z médií dozvedel, dozornú radu, aby vec preskúmala a aby predložila podklady," konštatoval dnes Mikloš. Ak sa preukáže, že Žiačik agentúru VYV zvýhodňoval, minister tvrdí, že bude konať. "Podklady budem mať k dispozícii zajtra (v piatok). Ak sa potvrdí, že došlo k zneužitiu pozície, zvýhodneniu firmy, s ktorou existuje nejaké prepojenie, tak budem konať," konštatoval minister financií.
  
Zákazky, ktoré dostala VYV od Tiposu pritom ešte v stredu označil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico za "drzosť, ktorá nemá obdobu". Predseda Smeru-SD tvrdil, že kauzy vládnej koalície podrobne sledujú a počkajú si na reakciu novej vlády. „Pozrite sa, koľko zarobila táto reklamná agentúra VYV v rokoch 2002 až 2006, keď tam už pôsobila pri pánovi Žiačikovi a koľko zarobí v tomto období. Tomuto prípadu sa budeme veľmi pozorne venovať,“ konštatoval v stredu Fico.
  
Žiačik pre Nový Čas potvrdil, že bol spoločníkom agentúry VYV, ale v roku 2001 svoj podiel predal. Zároveň povedal, že si váži profesionálne agentúry, u ktorých si Tipos objednáva PR služby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu