Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší škandál poslanca Matoviča: V centre Bratislavy ochromil dopravu!

Igor Matovič dnes spôsobil rozruch v centre hlavného mesta. Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič dnes spôsobil rozruch v centre hlavného mesta.

BRATISLAVA – Opäť na seba strhol pozornosť! Poslanec za SaS Igor Matovič sa postaral o ďalší rozruch. Dnes, krátko po pol druhej poobede, obmedzil v centre Bratislavy dopravu svojím odparkovaným autom. Oháňal sa pritom poslaneckou imunitou!

Na Kamennom námestí v centre hlavného mesta bola dnes ochromená doprava. Príčinou však nebola žiadna autonehoda či technická údržba cesty, ale práve poslanec za SaS Matovič. Ten svojím správaním prekvapil nielen okoloidúcich, ale aj šoférov a vodičov električiek. Postavil sa totiž so svojím autom na priechod pre chodcov. Oháňal sa pritom poslaneckou imunitou.

„V parlamente mi povedali, že to môžem urobiť. Tak som to chcel vyskúšať. Chcel som vedieť, čo sa stane,“ povedal na margo svojho činu Matovič. Poslanec tak chcel poukázať na výhody, ktoré užívajú poslanci v rámci poslaneckej imunity. Aj o tejto otázke bude národ v sobotu rozhodovať v referende.

"Je to tichý protest za rovnosť pred zákonom," povedal Matovič. Vozidlo, na ktorého oknách bol papier vyzývajúci ľudí, aby v sobotu prišli hlasovať, asi po desiatich minútach odtiahla odťahovacia služba. Poslanec si už auto údajne vyzdvihol a zaplatil aj za odťah zhruba 90 eur. "Na to (odťah) sa mu poslanecká imunita nevzťahuje," poznamenal pracovník Mestskej odťahovej služby.

Tento prehrešok však nie je prvým z jeho dielne. Počas svojho doterajšieho pôsobenia v parlamente už stihol vyrobiť niekoľko škandálov. Vlnu rozruchu odštartoval tým, keď chcel krátko po získaní mandátu vystúpiť z poslaneckého klubu.

Pár týždňov nato sa zasa nehovorilo o ničom inom ako o facke, ktorú dostal od Anny Belousovovej zo SNS za to, že ju nazval Ančou.

Medzi posledné prešľapy Igora Matoviča patrí konflikt s exministrom Róbertom Kaliňákom. Po slovnej prestrelke s kolegom z parlamentu to vyzeralo tak, že sa v pléne strhne bitka. Kaliňák dokonca zavolal Matoviča za plentu, k pästnému súboju nakoniec nedošlo. Vulgarizmami však Matovič nešetril, za oslovenie "čurák" sa neskôr ospravedlnil.



igor matovic - tichy protest


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu