Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prieskum MVK: Mimoparlamentná SaS je tretia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná Sloboda a Solidarita (SaS) sa v rebríčku popularity politických strán vyšplhala na tretie miesto. SaS len tesne zaostala za najsilnejšou opozičnou stranou SDKÚ-DS. Vyplýva to z prieskumu agentúry MVK, ktorý potvrdil dominanciu vládneho Smeru-SD premiéra Roberta Fica.

Tomu by na vytvorenie vlády stačila koalícia s jedným politickým subjektom. Do parlamentu by sa podľa sondy dostalo osem strán. SaS, ktorú založil bývalý poradca ministra financií a spoluautor daňovej reformy Richard Sulík, agentúra prisúdila volebný zisk 9,2 percenta. Tak vysokú podporu strany nepotvrdil doteraz žiaden zverejnený prieskum verejnej mienky.

Tesne pred SaS skončila s podporou 9,4 percenta SDKÚ-DS expremiéra Mikuláša Dzurindu. Smer-SD by volilo 42 percent z voličov, ktorí by sa volieb zúčastnili a boli rozhodnutí pre niektorú z politických strán.

Opozičné KDH by získalo 8,9 percenta hlasov, SMK 6,7 percenta. Most-Híd, ktorý založili bývalí členovia SMK, sa tešilo podpore 6,4 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj dve koaličné strany, SNS s podporou šesť percent a ĽS-HZDS so ziskom 5,4 percenta hlasov.

Prieskum sa uskutočnil od 13. do 18. januára medzi 1038 respondentmi. Z nich 11,8 percenta uviedlo, že by sa na voľbách určite nezúčastnili a 20,1 percenta nevedelo, či sa zúčastnia alebo koho by podporili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu