Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Opitý zrazil bábätko, dnes neprišiel na súd!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PZ SR)

NITRA – Karim B., ktorý opitý zrazil bábätko, dnes neprišiel na Okresný súd v Nitre uzatvoriť dohodu o vine a treste. Na dohode sa predtým dohodol s prokurátorom, dnes mal ísť zo súdu rovno do väzenia na štyri roky. Obvinený je z usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Stíhaný je na slobode a je pod dohľadom mediačného a probačného úradníka. Doručenie predvolania na dnešný súd nemal vykázané. Podľa obhajcu pracuje Karim B. v Čechách na stavbe, no v kontakte s ním nie je. Predseda senátu povedal, že to vníma ako úmyselné vyhýbanie sa trestnému konaniu. Najbližšie ho predvolá na 7. decembra.

Manželia Sedlákovci, ktorí prišli vinou Karima B. o prvorodeného syna, boli neprítomnosťou Karima B. na súde rozčarovaní. “Vidieť, že je to nezodpovedný človek. Keby mal svedomie, tak by prišiel. Svedčí to o jeho charaktere,” skonštatovali. Ak súd schváli navrhovanú dohodu o vine a treste, dostane Karim B. štyri roky nepodmienečne a ďalších šesť rokov zákaz šoférovať. Sedlákovcom sa trest zdá neprimerane nízky. “Keďže dostane len štyri roky, mal by ísť do prvej nápravnovýchovnej skupiny, čo je najmenej strážené, čiže čistá dovolenka. Necítim voči nemu nenávisť, ale spravodlivosť by tu mala byť, a nie je,” povedala matka malého Jakubka, ktorý pri nehode prišiel o život.

Tragická nehoda sa stala 3. januára 2008 na Hviezdoslavovej ulici na sídlisku Klokočina v Nitre. Opitý 41-ročný vodič nezvládol riadenie a vyletel autom na chodník, kadiaľ práve išli manželia Sedlákovci aj so svojím synom, ktorý bol ešte v kočíku. Bábätko pri nehode vymrštilo na betónový múr a namieste zomrelo. Jeho mama utrpela ťažké poranenia panvy a zranení boli aj otec a strýko chlapčeka. Karimovi B. policajti namerali v krvi skoro 1,5 promile, navyše nemal ani vodičský preukaz. V minulosti bol už trikrát súdne trestaný. Ku skutku sa v plnom rozsahu priznal už v prípravnom konaní a manželom poslal list s ospravedlnením. Tí pre médiá uviedli, že by uvítali ľútosť vyjadrenú z očí do očí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu