Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podraz na Daru: Náhle ruší slovenské koncerty!

Dara Rolins počas nakrúcania reklamy na Vianočné turné. Zobraziť galériu (6)
Dara Rolins počas nakrúcania reklamy na Vianočné turné.

BRATISLAVA/PRAHA – Namiesto veľkolepej speváckej šou sklamanie! Dara Rolins (37) sa rozhodla zrušiť plánované vystúpenia na Slovensku. Sériu Vianočných koncertov s Českým symfonickým orchestrom a hviezdnymi hosťami teda neuvidíme.

Dôvodom sú podľa našich zistení nedodržané záväzky zo strany organizátorov. „V sobotu sme boli donútení zrušiť slovenskú časť vianočného turné Dary Rolins. Stalo sa tak z dôvodov úplného zlyhania lokálnej promotérskej skupiny, ktorá nebola schopná splniť zmluvné podmienky,“ píše sa v oficiálnom stanovisku, ktoré bolo doručené do redakcie topiek.

Najzávažnejším dôvodom zrušenia slovenských koncertov vraj bolo nedodržanie dohodnutého platobného kalendára a spojovanie koncertu s partnermi, ktorí sú aktívni na slovenskej politickej scéne. V Bratislave (10. novembra) a Košiciach (17. novembra) teda Dara nezaspieva.

„Som z toho neskutočne smutná. Promotérom, ktorí investovali nemalé peniaze do reklamy, už paradoxne nezostali financie na samotný projekt. Moju účasť začali navyše podmieňovať spojením sa s istou politickou stranou. Moje vianočné koncerty boli a vždy budú apolitické. Tak ako ja. Pražské vystúpenia prebehnú podľa plánu, v našej produkcii. Urobíme maximum pre realizáciu tých slovenských v náhradných termínoch,“ napísala topkám Dara Rolins.

Pražské koncerty budú odohraté tak, ako je naplánované. Slovenskí fanúšikovia pop divy teda u nás neuvidia Daru Rolins, Český symfonický orchester a ani exkluzívnych hostí Paľa Haberu a Martu Jandovú. Podľa slov Darinej manažérky Evy Skallovej si môžu fanúšikovia, ktorí si kúpili vstupenky do Bratislavy alebo Košíc, zakúpiť lístok na jeden z dvoch pražských koncertov so zľavou 20 percent. Pri nákupe je nutné ukázať vstupenku zo Slovenska.

Ako sa ďalej píše v oficiálnom stanovisku, kvôli finančnej náhrade zakúpených lístkov sa treba obrátiť priamo na konkrétnu predajnú sieť alebo zástupcov promóterskej spoločnosti RS capital s.r.o.

 

Topky.sk zverejňujú oficiálne vyjadrenie manažmentu turné v nezmenenej podobe:

V sobotu 7.11. sme boli donútení zrušiť slovenskú časť vianočného turné Dary Rolins – koncerty v Bratislave a Košiciach. Stalo sa tak z dôvodov úplného zlyhania lokálnej promotérskej skupiny RS capital, s.r.o., ktorá nebola schopná naplniť zmluvné podmienky.

Zásadným dôvodom bolo nedodržanie zmluvného platobného kalendára a spojovanie koncertu s partnermi aktívnymi na slovenskej politickej scéne. Niekoľkokrát sme boli mylne informovaní, že finančné prostriedky, ktoré sú pre usporiadanie takto produkčne nákladných koncertov nevyhnutné, boli uhradené – platby sa však nikdy neuskutočnili. I po vyvinutí maximálnej možnej snahy vyjsť slovenským promotérom v ústrety nedošlo zo strany RS capital, s.r.o. k žiadnemu posunu vo veci. Dokonca neboli uhradené ani honoráre štyridsaťčlennému symfonickému orchestru.

Vyjadrenie Dary Rolins: „Ja i moji hostia sme sa veľmi tešili na slovenské publiku. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Dobrou správou pre všetkých fanúšikov je, že ja i môj tím urobíme všetko pre to, aby sa slovenské Vianočné koncerty odohrali v náhradnom termíne.“

„Slovenským fanúšikom, ktorí si zakúpili vstupenku do Bratislavy alebo do Košíc, ponúkame možnosť zakúpiť v predpredajných sieťach Ticketpro vstupenku na jeden z dvoch pražských koncertov v klube SaSaZu so zľavou 20%. Pri kúpe je nutné ukázať vstupenku zo Slovenska,“ dodáva manažérka speváčky Eva Skallová.

Ohľadne finančnej náhrady či kompenzácie zo zakúpených vstupeniek sa treba obrátiť priamo na konkrétnu predpredajnú sieť alebo zástupcov RS capital, s.r.o. Manažment turné sa nijak nepodieľal na predaji a distribúcii vstupeniek na Slovensku.

Je nutné dodať, že prípravy na pražský dvojkoncert v klube SaSaZu sú v plnom prúde a zrušenie koncertov na Slovensku nebude mať na ich konanie žiadny vplyv.

Petr Tajčman,

PR, manažment tour

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu