Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Cuper chce podať dve trestné oznámenia na sudkyňu Halvoňovú

Ján Cuper
Ján Cuper

BRATISLAVA - Advokát Ivana Lexu Ján Cuper zvažuje podať dve trestné oznámenia na sudkyňu Okresného súdu Bratislava 3 Ivetu Halvoňovú.

Ako dnes Cuper informoval agentúru SITA, sudkyňu chce zažalovať "za trestný čin krivého obvinenia voči jeho osobe, keď si myslí, že jej rozhodnutia sú nekomentovateľné a chce stíhať obhajcu za jeho právny názor." Halvoňová totiž v piatok podala na Cupera trestné oznámenie za ohováranie, keď ju nahnevali jeho výroky po vynesení odsudzujúceho verdiktu v kauze Triptych. Cuper vtedy pred novinármi povedal, že sudkyňa rozhodla na politickú objednávku.

Druhé trestné oznámenie na sudkyňu chce dať Lexov advokát preto, lebo si podľa neho nesplnila zákonom stanovenú oznamovaciu povinnosť. "Keď sa dozvedela pri kauze Triptych o závažnej trestnej činnosti viacerých osôb, dodnes si nesplnila oznamovaciu povinnosť. Namiesto oznámenia trestnej činnosti týchto ľudí dehonestuje moju osobu," domnieva sa Cuper a dodáva, že keď sudkyňa odsúdila jeho mandanta, mala ako spolupáchateľov odsúdiť aj viacerých funkcionárov polície, ktorí na spravodajskej akcii tiež participovali.

Senát Okresného súdu Bratislava 3 uznal minulý týždeň bývalého riaditeľa SIS vinným z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Triptych - Klaňanie troch kráľov a odsúdil ho na peňažný trest 500 000 Sk. Ak by túto sumu nezaplatil, senát určil aj náhradný trest - 12-mesačné väzenie. Ide o prvý rozsudok nad exriaditeľom tajnej služby z obdobia Mečiarovej vlády, v ktorom ho uznal súd za vinného. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu