Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V lietadle Air France boli dvaja Slováci!

Pozostalí ešte stále dúfajú v zázrak Zobraziť galériu (5)
Pozostalí ešte stále dúfajú v zázrak

BRATISLAVA - Na zozname cestujúcich lietadla francúzskych aerolínií, ktoré dnes s viac ako dvoma stovkami ľudí zmizlo nad Atlantikom, boli aj dvaja slovenskí občania. Informovalo o tom dnes ministerstvo zahraničných vecí. Lietadlo predpoludním nedorazilo z Brazílie do Paríža, úrady predpokladajú, že havarovalo.

"Ministerstvo zahraničných vecí Francúzskej republiky dnes telefonicky potvrdilo Zastupiteľskému úradu SR v Paríži, že na zozname cestujúcich lietadla A330 francúzskej spoločnosti Air France sa nachádzajú dvaja občania SR," uviedol hovorca ministerstva Ján Škoda.

Posádka lietadla podľa agentúrnych informácií po štvrtej hodine rannej SELČ informovala o elektrickom skrate po tom, čo preletela búrkou a dostala sa do prudkej turbulencie. Núdzové volanie však nevyslali. Lietadlo zmizlo pri súostroví Fernando de Noronha. Predpokladá sa, že do stroja mohol udrieť blesk.

Odborníci však uvažujú, že príčin mohlo byť viac. Airbus odštartoval z Rio de Janeiro v nedeľu o polnoci SELČ a v Paríži mal pristáť o 11:15. Keďže mu už údajne nezostali žiadne zásoby paliva, francúzske úrady rátajú s možnosťou, že havarovalo. Po stratenom airbuse v Brazílii pátrajú. Únos lietadla vylúčili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu