Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Nový cyklomost cez Dunaj prinesie atrakcie pre turistov, hovorí starosta Dobrohošti. Čo všetko plánuje vybudovať?

Starosta obce Dobrohošť Jozef Boráros na stavenisku cyklomosta Zobraziť galériu (2)
Starosta obce Dobrohošť Jozef Boráros na stavenisku cyklomosta (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

DOBROHOŠŤ - Presne o rok prejdú prví cyklisti novým mostom, ktorý spojí slovenskú obec Dobrohošť s maďarskou obcou Dunakiliti. So starostom Dobrohošti Jozefom Borárosom sa topky.sk pozreli na miesto, kde sa už s výstavbou začalo. Priznáva, že 20 rokov, odkedy ho ľudia zvolili za starostu, o tejto myšlienke sníval. Pre turistov plánuje veľké veci....

„Keď som bol prvýkrát zvolený do funkcie, videl som na druhej strane nedokončený most, ktorý bol súčasťou vodného diela. Dlho sme váhali, ako ho využiť a z akých peňazí vôbec most postaviť. V roku 2010 sme išli do Maďarska a spýtali sa, či podporujú našu myšlienku na nový cyklomost,“ spomína Jozef Boráros. Bol rád, že v Maďarsku sa stretol len s pozitívnymi reakciami.

Starosta obce Dobrohošť pred úradom
Zobraziť galériu (2)
Starosta obce Dobrohošť pred úradom  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vyše desať rokov trval projekt a sen sa stáva skutočnosťou. „Nový cyklomost bude unikátny. Medzi dvomi piliermi mosta bude vyhliadka, kde návštevníci môžu zastaviť, rozhliadnuť sa a obdivovať prírodu,“ hovorí pre topky.sk starosta Dobrohošti. Okrem toho pripravuje územný plán, aby sa v okolí mosta mohlo vybudovať cyklocentrum, hotel, reštaurácie a samozrejme aj detské ihrisko pre najmenších. Starosta verí, že cyklomost im prinesie viac turistov do regiónu.

Starosta obce Dobrohošť Jozef Boráros o novom cyklomoste cez Dunaj (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nový cyklomost bude stáť viac ako 10 miliónov Eur a napojí sa na transeurópsku cyklistickú sieť EuroVelo 6, ktorá pozostáva z viac ako 45-tisíc kilometrov cyklistických trás. Celková dĺžka stavby je 2,5 kilometra.

Galéria: Cyklomost Dobrohošť - Dunakiliti

Viac o téme: CyklomostDobrohošťJozef Boráros
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu