Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tomanová zažalovala Trend za prirovnanie k E.T. mimozemšťanovi

E.T. mimozemšťan a Viera Tomanová.
E.T. mimozemšťan a Viera Tomanová. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Ministerka práce Viera Tomanová podala žalobu na šéfredaktora časopisu Trend Rada Baťa, ktorý ju na svojom blogu ešte pred časom prirovnával k filmovej postavičke E.T. mimozemšťanovi.

Baťo o tom informoval na svojom blogu v článku s názvom „Prvý intergalaktický súdny spor“. V marci minulého roka ju označil za mimozemšťanku, keď napísal, že „jej vyjadrenia nemajú zmysel, nedá sa s ňou diskutovať, je zbytočné hovoriť jej čokoľvek o živote na Zemi. Jednoducho si z kozmickej lode doniesla pokazený prekladový slovník.“ V ďalšom článku z apríla 2007 sa Baťo zaoberal výrokom ministerky zo zasadnutia vlády, v ktorom spomínala meno Adolfa Hitlera v súvislosti s dôchodkovým systémom a zároveň v ňom porovnáva jej fotku od agentúry SITA s portrétom E.T. mimozemšťana.

Tomanová zareagovala po dlhšom čase žalobou a okrem ospravedlnenia požaduje 50 tisíc korún od vydavateľa Trendu a 30 tisíc od samotného autora článkov. V časti žaloby, ktorú Baťo uviedol na svojom blogu sa okrem iného píše, „že každému čitateľovi... je zrejmé, že žalobkyňa nie je mimozemšťanom (a to i napriek predloženému dôkazu)". Autor článkov o Tomanovej Rado Baťo sa tiež priznáva, že podobnú reakciu od ministerky očakával, hoci prišla „s istým oneskorením“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu