Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po troch rokoch sa dočkali spravodlivosti: Policajti počas služby spáchali ohavný čin, dostali trest

(Zdroj: Československý kastračný program)

HOLÍČ - Od otrasného činu, ktorý spáchali mestskí policajti počas svojej služby, uplynuli tri roky. Počas siedmich súdnych pojednávaní sa ľudia snažili domôcť spravodlivosti, až sa im to napokon podarilo a dvaja policajti boli odsúdení.

Prípad týrania zvierat mal na stole skalický súd. Dvaja príslušníci mestskej polície v Holíči boli obžalovaní z toho, že pred dvomi rokmi počas služby utopili v žumpe za mestom päť šteniatok.

Ohavný čin mestských policajtov, ktorý nemá obdoby: Počas služby spáchali najhoršiu vec

"V septembri 2016 sme sa dozvedeli o strašnom prípade, kedy mali byť hodené do žumpy v Holíči živé šteňatá. Okamžite sme vyrazili na miesto s nádejou, že niektoré sa možno zachytilo o kameň a bude ešte žiť. Žial, vylovili sme už len 3 telíčka a o pár dní vyplávali na hladinu zvyšné 2. Mestskí policajti odobrali majiteľom 3 dospelé psy a 5 šteniatok. Dospelé psy zaviezli na Mestskú políciu v Holíči a päť šteniatok hodili do žumpy za Holíčom," píše o prípade Československý kastračný program na sociálnej sieti. 

Podľa nich policajtom hrozila iba finančná pokuta, nakoniec sa však dočkali vyššieho trestu. Policajti dostali 16 mesiacov odňatia slobody s dvojročnou podmienkou a zákaz výkonu verejnej funkcie a probačný dohľad.

"Uhradili sme DNA testy, ktoré potvrdili, že išlo o rodičov šteniatok. Doložili sme všetok dôkazový materiál, postavili sme zo zozbieraných informácii celý príbeh ako domček z kariet a verili, že možno raz... Tri roky sme čakali. Prípadu sa chopila Zuzka - Zvierací ombudsman a vďaka nej neskončili títo ľudia len s chabým peňažným trestom. Ďakujeme aj skvelej dobrovoľníčke, ktorá celý čas pomáhala zháňať informácie priamo v Holíči," opísali na stránke. 

Viac o téme: ŠteniatkaOdsúdeníPolícia Utopené šteniatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu