Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico pobúril posledným zbohom pre Fidela: Status, ktorý hovorí za všetko

Fidel Castro a Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Fidel Castro a Robert Fico

BRATISLAVA - Po smrti vodcu Kuby Fidela Castra vyjadril úprimnú sústrasť aj predseda vlády Rober Fico. Na sociálnej sieti zverejnil veľavravný status.

"Kuba nikdy nikoho neohrozovala a chce iba žiť svoj vlastný život. Za túto odvahu ju mnohí neoprávnene nenávideli a nenávidia. Chcem vyjadriť kubánskemu ľudu úprimnú sútrasť, že stratil nositeľa tejto odvahy," uviedol premiér Robert Fico na svojom facebookovom profile v súvisloti s úmrtím kubánskeho vodcu.

Prečítajte si tiež: Zomrel bývalý kontroverzný vodca Kuby: Fidel Castro (†90) vládol takmer polstoročie!

Fidel Castro
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Ak ma pozvú na pohreb Fidela Castra, som pripravený ísť 

Premiér Robert Fico je pripravený ísť na pohreb bývalého kubánskeho prezidenta Fidela Castra. "Ak bude organizovaný s účasťou zahraničných hostí, takéto pozvanie určite prijmem," povedal dnes Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

 

Premiérovi záleží na tom, aby boli vzťahy medzi Slovenskom a Kubou "priateľské, štandardné a vzájomne výhodné". Táto krajina podľa neho nikdy nikoho neohrozovala. "Len chcela žiť svojím vlastným životom a mnohí ju za túto odvahu nenávideli. Jej nositeľom bol práve Castro," uviedol premiér. Kubánskemu ľudu vyjadril úprimnú sústrasť.

Castro zomrel v piatok večer vo veku 90 rokov, informovala kubánska agentúra Prensa Latina. Túto správu priniesol súčasný prezident Raúl Castro prostredníctvom vystúpenia v štátnej televízii. Telo bývalého revolučného vodcu podľa jeho želania spopolnia. Podrobnosti o pohrebe má vláda oznámiť v najbližších hodinách. Castro vládol na Kube 47 rokov.

Galéria: Fico pobúril posledným zbohom pre Fidela: Status, ktorý hovorí za všetko

Viac o téme: úmrtieRobert FicoFidel Castro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu