Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Najtragickejší víkend v dejinách Slovenska: Kuriózne úmrtia, vražda a fatálne nehody!

Máme za sebou neuveriteľne tragický víkend Zobraziť galériu (11)
Máme za sebou neuveriteľne tragický víkend (Zdroj: Foto: Tv Joj, TV Markíza)

BRATISLAVA - Takýto tragický víkend si Slovensko nepamätá. Od piatku sa stalo niekoľko nešťastí, príčinami boli dopravné nehody, ale aj medziľudské spory. Pri čítaní nasledujúcich riadkov zatajíte dych.

Tragédia v Miňovciach

Prvé nešťastie sa stalo ešte v piatok pred polnocou. Dvaja ľudia zahynuli pri havárii pri obci Miňovce v okrese Stropkov. Ďalšia osoba utrpela vážne zranenia. Chrysler s humenskou poznávacou značkou podľa polície pravdepodobne zišiel z cesty a narazilo do stromu. 42-ročný Humenčan Milan (†42) a Lukáš (†20) z Giraltoviec zomreli na mieste. Zranenia utrpela 22-ročná žena z obce Kolbovce. Z havarovaného vraku ju museli vyslobodiť hasiči pomocou hydraulického zariadenia. "Žena vo vážnom stave s mnohopočetnými poraneniami bola prevezená do nemocnice v Prešove," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Tv Joj)

Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. "Okolnosti, príčina a miera zavinenia, všetko je v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.

Tragédia pri Levoči

V sobotu zomreli dvaja muži za mimoriadne kurióznych okolností. Najprv išli spolu v aute. Pravdepodobne sa pohádali, čo sa im obom stalo osudným.  

Nešťastie sa stalo v sobotu pred 8-mou hodinou medzi Levočou a Harichovcami pri miestnych rybníkoch. Pri havárii skončil Fiat Punto v potoku na streche. Udalosť vyšetruje polícia. "Na mieste boli nájdené telá dvoch mŕtvych mužov. Jeden z nich bol mimo vozidla, pravdepodobne ide o 46-ročného Petra zo Spišskej Novej Vsi. Druhá osoba bola v aute, zatiaľ nebola stotožnená," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. Druhým mal byť 23-ročný Miro.  

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Tv Joj)

Podľa informácií Tv Markíza sa mali muži v aute pohádať, pričom Peter z neho vystúpil. Miroslav to s vozidlom následne namieril na neho. Zrazil ho, desať metrov tlačil pred sebou a snažil sa ho vytlačiť do neďalekého potoka. Pri pokuse o definitívne odtlačenie tela sa s Fiatom však prevrátil do potoka. Auto pristálo na kapote a muž zostal v ňom uväznený a zraneniam podľahol, pravdepodobne utopením, informuje televízia.

Tragédia na Liptove

Po rodinnej dráme, ktorá sa stala v sobotu popoludní v miestnej časti Liptovského Hrádku Dovalovo, zomrela 55-ročná Alica. Podľahla zraneniam spôsobeným bodnutím nožom. Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, ženu bodol jej partner 44-ročný Ján v rodinnom dome. Pred nešťastím spolu popíjali. Ako informuje televízia Joj, po hrozivom čine Ján vybehol zakrvavený z domu, vbehol do krčmy a otrasným skutkom sa pochválil. 

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Tv Joj)

Žena utrpela zranenia, ktorým neskôr v nemocnici v Liptovskom Mikuláši podľahla. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 44-ročného Jána M. z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorého sa dopustil tým, že dňa 23. apríla popoludní v rodinnom dome v Liptovskom Hrádku časť Dovalovo po predchádzajúcej hádke v úmysle usmrtiť zaútočil kuchynským nožnom na 55-ročnú manželku," informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová a doplnila, že pri útoku raz bodol ženu do oblasti ľavej strany hrudníka, čím jej spôsobil bodnorezné poranenie, na následky ktorého v nemocnici zomrela. 

Podozrivého muža polícia krátko po čine zadržala. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov, alebo doživotie. 

Tragédia v Púchove

Nešťastie sa stalo aj v púchovskom závode na spracovanie mäsa.  Ako informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková, 30-ročný muž po páde utrpel vážne poranenia hlavy a chrbtice, bol v bezvedomí. Pozemní zdravotní záchranári ho resuscitovali. Pilot vrtuľníka pristál na tamojšom futbalovom ihrisku. "Po prevezení pacienta v kritickom stave k vrtuľníku leteckí aj pozemní záchranári pokračovali v rozšírenej resuscitačnej starostlivosti. Aj napriek veľkej snahe sa im ho nepodarilo oživiť, rozsiahlym poraneniam podľahol. Vrtuľník s posádkou sa vrátil na základňu bez pacienta," uviedla Hopjaková.

Podľa hovorkyne trenčianskych policajtov Eleny Antalovej k zraneniu malo dôjsť pravdepodobne počas výmeny žiariviek v centrálnom sklade spoločnosti. Pri páde plošiny podľa nej utrpel ťažké zranenia aj ďalší 38-ročný muž, ktorý sa bude liečiť približne tri mesiace. "Keďže k úrazu a k usmrteniu došlo doposiaľ za presne nevyjasnených okolností, a na úraze aj na smrti môže mať vinu iná osoba, začala polícia trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Súdnu pitvu vykonajú v pondelok vo Fakultnej nemocnici v Martine," doplnila Antalová.

Tragédia nad Donovalmi

V lesoch nad Donovalmi zahynul v sobotu dopoludnia mladý, 25-ročný paraglajdista Marcel z Bratislavy. Muž bol na kurze paraglajdingu spolu s ďalšími 8 ľudmi v skupine. Od inštuktora dostával pokyny cez vysielačku. Podľa očitého svedka mal Marcel problém s padákom. Ako informovala Horská záchranná služba, záchranári po príchode na miesto pokračovali v resuscitácii, ktorú začali kolegovia paraglajdistu. Na miesto smerovala aj posádka Rýchlej zdravotnej pomoci a leteckí záchranári. Napriek všetkej snahe prítomných a záchranárov sa mladého muža zachrániť nepodarilo.

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Tv Joj)

Nešťastie na Dunaji

Bratislavskí hasiči v piatok neskoro večer zasahovali na Dunaji. Reagovali tak na hlásenie o osobe, ktorá sa mala nachádzať v toku rieky. Na mieste zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí situáciu preverovali na dvoch člnoch, k dispozícii mali ďalšie štyri kusy hasičskej techniky. "Žiadna osoba nájdená nebola, akcia bola prerušená a zatiaľ nás nikto nepožiadal o ďalšiu súčinnosť," uviedli z operačného strediska bratisalvský hasiči. Do pátrania sa zapojila aj polícia. "Bratislavskí policajti spolu s príslušníkmi Poriečneho oddelenia Prezídia Policajného zboru, príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru od piatka doposiaľ pátrajú po nezvestnom 48-ročnom mužovi, ktorý sa mal v piatok večer na Dunaji pod Starým mostom prevrátiť s malým člnom. Zatiaľ však bezúspešne," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Nezvestný je 48 ročný Slovák. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o kapitána remorkéra, ktorý pracuje pre rakúsku spoločnosť.

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Tv Joj)

Nešťastie vo Vojňanoch

Traktorista (26) sa s traktorom v sobotu popoludní prevrátil do potoka v obci Vojňany v kežmarskom okres, pričom ostal zakliesnený s hlavou pod vodou. Privolaní hasiči ho z kabíny traktora vyslobodili a začali neodkladnú resuscitačnú starostlivosť. Na mieste ďalej zasahovali leteckí záchranári. "Po prílete vrtuľníka na miesto nešťastia bola lekárka leteckých záchranárov k zranenému spustená pomocou palubného navijaka. Okamžite pokračovala v rozšírenej resuscitácií, ktorá bola napokon úspešná," informovala Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE. 

Zraneného muža preniesli záchranári k vrtuľníku, ktorý medzitým pristál približne 400 metrov od miesta nehody. Po preložení na palubu a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu ho v kritickom stave previezli do popradskej nemocnice.

Tragédia v Žiari nad Hronom

Ako informovla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, v obci Prochot v okrese Žiar nad Hronom našli v sobotu ráno v miestnom potoku telo Štefana († 75). Na miesto dorazili všetky záchranné zložky. Bezvládne telo vytiahli z vody hasiči. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a bola nariadená súdna pitva.   

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)

Zomrela fitnesska Daniela

Fitneska, ktorá trénovala celebrity, zomrela cez víkend v bratislavskej nemocnici. Osudnou sa jej stala dopravná nehoda z minulej stredy, kedy sa za mostom Apollo zrazila na svojom suzuki s mercedesom, ktorý viedla 21-ročná Beáta. Daniela (†42) po nehode ostala v prevrátenom aute zakliesnená. Na pomoc jej okamžite pribehli náhodní okoloidúci. Previezli ju do bratislavskej nemocnice, kde, žiaľ, skonala.

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Tragédia v Dolnom Kubíne

V nedeľu o pol štvrtej popoludní neďaleko Oravského Podzámku viedol 34-ročný Poliak dodávku Mercedes Sprinter v smere od spomínanej obce na obec Kňažia. Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, v miernej ľavotočivej zákrute v miernom stúpaní neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a na mokrej ceste dostal šmyk. Následne prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim Citroenom, ktorý viedol 37-ročný muž. Dodávka sa otočila o 180 stupňov a opätovne narazilo do Citroena. Následne do Citroena narazila za ním idúca Škoda Octavia. "Pri dopravnej nehode utrpeli predbežne ľahké zranenia vodič dodávky a vodič Citroenu. S vážnymi zraneniami bola do nemocnice prevezená 66-ročná spolujazdkyňa z vozidla Citroen, ktorá v nemocnici zraneniam podľahla," doplnila Balogová. Hmotná škoda na autách je odhadnutá na 10 500 eur. Okolnosti nehody vyšetruje polícia v Dolnom Kubíne.

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Polícia)

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Polícia)

FOTO Najtragickejší víkend v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Foto: Polícia)

Tragédia v Bratislave

Bratislavskí policajti vyšetrujú okolnosti, za akých došlo k pádu 86-ročného ročného muža z balkóna na 3. poschodí nemocnice na Antolskej ulici v Bratislave. "Muž bez známok života bol nájdený na trávnatej ploche pod balkónmi nemocnice včera v čase okolo 17.45 hodine. Totožnosť mŕtveho policajti zistili, ide o muža z okresu Nové Zámky," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Privolaný lekár na mieste skonštatoval smrť muža a odporučil vykonať pitvu. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

 

 

 

 

Viac o téme: TragédiaVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu