Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kauza miliónového maséra pokračuje: Člen vlády priznal návštevy, najvyššia dotácia od Fica

Ján Počiatek a Robert Fico Zobraziť galériu (4)
Ján Počiatek a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kauza kontroverzného maséra pokračuje. MUDr. Pavlovi Kostkovi sa zázračne darilo počas druhej vlády Roberta Fica. Milióny na účte od štátu a dotácie od samotného premiéra však nie sú všetko. Na masáže mali k nemu chodiť prominentní hostia - ministri vlády. Jeden z nich to dokonca priznal!

Po včerajšom rokovaní vlády prišli medzi novinárov vysmiati ministri. Niektorí museli čeliť otázkam ohľadom maséra Pavla Kostku. Podľa zdrojov zo strany Sieť k nemu mali chodiť aj ministri vlády. Minister Žiga priznal, že jeho masíruje manželka. Richter povedal, že rehabilitácia je dôležitá, no u Kostku zatiaľ nebol. Ministri školstva a zdravotníctva, v ktorých čelia viacerým škandálom, sa radšej otázkam vyhli.

Počiatek sa priznal

Aj keď to väčšina ministrov odmietla, jeden to predsa len priznal. Ján Počiatek bez okolkov priznal podľa Denníka N, že ku Kostkovi chodil. O návštevách Kostku prezradil viac aj Fico.  "Chcem povedať veľmi jasne, aby neboli žiadne pochybnosti, ja nie som pacientom kliniky pána doktora Kostku," povedal šéf kabinetu.

Kauza miliónového maséra pokračuje:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Fico má ku Kostkovi blízko

O tom, že premiér má aj tak blízko k masérovi Kostkovi, svedčí pohľad na rozdané dotácie z rezervy predsedu vlády. Transparency International Slovensko odhalila, že najviac z dotácií dal Fico práve klinike Kostka. „Suverénne najvyššia šla práve neziskovke zo Spišskej Belej, rodinne prepojenej na sieť masážnych kliník doktora Kostku. Je naozaj to najdôležitejšie, čo naše zdravotníctvo a pacienti potrebujú, viac masáží v 6 tisícovej obci?,“ pýta sa TIS. A naozaj, až 20 tisíc eur išlo na nadáciu príbuznú Kostkovi.

Kauza miliónového maséra pokračuje:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Namočená je aj sexi asistentka

Pavol Kostka obvinenie nenechal len tak a rozhodol sa brániť. Poslal svoju reakciu, v ktorej píše, že nárast peňazí mal kvôli zvýšenému počtu pacientov. Ale to nie je ani zďaleka všetko. Ako autor mailu, ktorý má k dispozícii televízia Markíza, sa uvádza meno sexi Ficovej asistentky Márie Troškovej. To by mohlo značiť, že premiérovi a Smerákom naozaj záleží na osobe kontroverzného maséra.

Ficova asistentka Mária Trošková
Zobraziť galériu (4)
Ficova asistentka Mária Trošková  (Zdroj: SITA)

Zázračný masér

Strana #Sieť v utorok upozornila, že za Ficovej vlády sa mimoriadne začalo dariť lekárovi Pavlovi Kostkovi, ktorý na klinikách poskytuje masáže či rehabilitácie. Umožniť to mal špeciálny kód výkonu zdravotnej starostlivosti. Podľa podpredsedu #Siete Miroslava Beblavého využívajú služby Kostkových zariadení manželky ministrov, s viacerými členmi kabinetu mal byť videný na káve. Transparency International Slovensko zároveň zistila, že Kostkovci dostali peniaze aj z rezervy premiéra i eurofondov.

VšZP ešte v utorok argumentovala, že unikátny kód pre Kliniku Kostka zazmluvnila ešte v roku 2011 za pôsobenia nominanta KDH Mariana Faktora. Ten zase odkázal, že za to, ako sa z 10.000 eur mesačne zazmluvnených výkonov stalo 1,5 milióna eur ročne, zodpovedá iba Smer. Majiteľ kliník Pavol Kostka kritiku #Siete odmietol a označil ju za predvolebnú kampaň.

Viac o téme: MasážKauzaJán PočiatekMária TroškováPavol Kostka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu