Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlina oslavoval s kádehákmi miesto na ich kandidátke: Na Salaši tiekla krv!

Alojz Hlina. Zobraziť galériu (5)
Alojz Hlina. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Z parlamentu rovno na zabíjačku. Poslanec Alojz Hlina organizoval v stredu na svojom salaši zabíjačku. Pozval na ňu aj svojich kolegov, ktorí ihneď po skončení rokovania zamierili iba pár kilometrov od Bratislavy, aby ochutnali zabíjačkové dobroty. A k tradičným maškrtám patrí aj kvalitná pálenka. Ako sa zabávali politici?

Po zasadnutí rokovania parlamentu sa v stredu krátko po siedmej hodine večer vybral Alojz Hlina so svojimi kolegami na zabíjačku. Nová posila v poslaneckom klube KDH ich pozvala na svoj salaš, ktorý je neďaleko Bratislavy. "Kolegom z KDH som už dávnejšie sľúbil, že ich pozvem na zabíjačku," povedal pre Topky Hlina. Prezradil tiež, že má vo zvyku zabíjať dvakrát do roka. Na Veľkú noc a Vianoce.

Politici prišli na hotové

V stredu sa konala pracovná zabíjačka. "O dva týždne máme rodinnú zabíjačku a teraz som mal pracovnú," vysvetlil poslanec s tým, že neprezradil, ktorých kolegov pozval. "Boli tam kolegovia z poslaneckého klubu, ale aj mladší kolegovia." Kto by ale čakal bujarú zábavu, bol by prekvapený.

Hlina je známy svojimi aktivitami
Zobraziť galériu (5)
Hlina je známy svojimi aktivitami  (Zdroj: SITA)

"O jedenástej sme už boli doma, slušne. Bol to taký konzervatívny večierok. Zabíjačka bola od rána, my sme prišli okoštovať výsledky. Ako správni politici sme prišli na hotové," povedal nám s úsmevom Alojz Hlina. "Nabudúce spravíme zabíjačku v piatok, lebo vtedy sa končí parlament o druhej. Normálny deň rokovanie trvá do siedmej. Na rozdiel od kolegov smerákov, nechodíme hodovať cez schôdze, chodíme až po nich," nešetril smerákov ani pri tejto téme poslanec.

Chýbal najväčší fotograf

Tento raz však na zabíjačke chýbal podľa Hlinu najväčší fotograf Jozef Mikloško. Ten vždy všetko fotografuje a preto ich nemal kto zvečniť. Pri zabíjačkových dobrotách nesmie chýbať ani kvalitná pijatika. "Pilo sa víno a zbojnícka slivovica. Aj pivo sa pilo, ale ešte nie naše. To bude až za dva týždne, keď otvoríme náš pivovar," pochválil sa Hlina.

Nechýbala však pálenka

Aj keď politici boli doma ešte pred polnocou, domácemu pánovi sa na druhý deň ráno ľahko nevstávalo. "Neviem ako kolegovia, ale mne ťažko. Na také veľké  večerné jedenia nie som, môj žalúdok to ťažšie zvláda," dodal Hlina.

Zhruba pred dvomi rokmi zabíjal sviňu aj Hlinov kolega z poslaneckého klubu Pavol Zajac. Netradične tak oslavoval svoje 47. narodeniny. Sám výrazne pomahal, keď bol hlavný asistent mäsiara.

Hlina oslavoval s kádehákmi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

"Moja úloha je byť hlavný asistent mäsiara a dochucovač mäsových výrobkov. Ak je niečo presolené, alebo pikantné, tak to schytám," povedal s úsmevom Pavol Zajac.

Hlina oslavoval s kádehákmi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: ZabíjačkaKDHAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu