Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Terapeutka popísala skutočné príbehy Slovákov z minulých životov: Tuhne z nich krv v žilách!

Eva Rozsypalová Zobraziť galériu (3)
Eva Rozsypalová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Osud nám niekedy naloží priveľa, ale zároveň nám neustále ponúka príležitosti na zmenu, vysvetľuje regresná terapeutka Eva Rozsypalová, ktorá sa už 15 rokov venuje práci s ľudskou dušou a jej minulými životmi. Topkám prezradila, aké znamenia nám dáva osud a čo je v živote naozaj dôležité.

„Podvedomie je skladiskom všetkých našich pocitov, myšlienok, zážitkov, udalostí aj inkarnácií,“ začína svoje rozprávanie o ľudskej duši Eva Rozsypalová, ktorú k regresnej terapii pred 15 rokmi priviedol sám osud. Vtedy si totiž na ulici všimla plagát, ktorý propagoval ezoterický festival v bratislavskom PKO. Jeho súčasťou bola prednáška o regresnej terapii. „Nesmierne ma to zaujalo. Konala sa tu vtedy úplne prvá prednáška o regresnej terapii na Slovensku,“ spomína Bratislavčanka, ktorú prednáška doslova magicky pritiahla. „Vtedy som si uvedomila, že osud má obrovskú silu a  vôľu víťaziť,“ pokračuje s tým, že „my ho môžeme meniť iba zmenou životného postoja a mysle, teda snahou byť lepším človekom.“

Školák (10) tvrdí, že nežije po prvý raz: Jeho príbeh šokoval aj psychiatra!

„Nič v živote nie je problém, len nesplnená predstava. Lebo práve na základe nej vzniká problém, ktorý šíri napätie a tvorí zlé vzťahy,“ objasňuje žena, ktorá sa regresnej terapii najprv venovala popri práci na onkológii a posledných osem rokov sa ňou zaoberá profesionálne. Pôsobí aj ako masérka a dietologička, ktorú často vyhľadávajú ľudia so vzťahovými či zdravotnými problémami.

Mnoho ľudí považuje zostup do minulých životov za niečo nemožné alebo šarlatánske. Napriek tomu funguje. Aj za Evou Rozsypalovou totiž niekedy prídu ľudia, ktorí sú najprv zaryto skeptickí, a potom odchádzajú s novou perspektívou a zmyslom života.

Minulý život v nás pretrváva

„Pracujem s podvedomím, so zmenou myslenia, pretože niekedy si človek v duši prenáša nevyriešené konflikty z minulosti. Asi tretina mojich klientov s problémami skočí do minulého života,“ spresňuje. Stáva sa napríklad, že si človek s partnerom v minulom živote sľúbi večnú lásku a rozhodnutie je také silné, že sa v budúcom živote od seba nedokážu oslobodiť. Vtedy je dobré získať nadhľad.

Zároveň sa nájdu ľudia, ktorí sa boja hypnózy a podstúpiť regresnú terapiu si netrúfajú. Pani Rozsypalová však upozorňuje, že nejde o hypnózu. Klientov uvedie do meditatívneho stavu v hladine alfa, v ktorom dianie okolo seba vnímajú. Dokážu však prenikať do hlbších sfér svojho podvedomia a hľadať odpovede na problematické otázky. Pred očami sa im totiž premietajú nielen zážitky z minulosti, ale neraz aj z minulého života. Všetko závisí od toho, s akou udalosťou alebo osudovým rozhodnutím dnešný problém súvisí. „To, čo z minulého života ostalo, vnímajú ako horkosť či krivdu, ktorá sa usídli sa v nejakom orgáne, ale podvedomie má samoliečiteľskú silu. Zmenou mysle totiž môžeme zmeniť aj zdravotný stav,“ podčiarkuje.

Terapeutka popísala skutočné príbehy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Človek má nad vlastným osudom veľkú moc a platí, že každý je strojcom svojho šťastia. Bratislavská terapeutka si spomína na smutný prípad muža, ktorý sa pohyboval v mafiánskych kruhoch a počas terapie sa rozplakal. Svoj osud už v tomto živote pod hrozbou smrti nedokázal veľmi zmeniť. Vybral sa totiž cestou, ktorá končila v slepej uličke. „Osud nám vždy ukazuje, čo máme robiť a je len na nás, či budeme pokračovať v tom, čo je zlé alebo budeme robiť to, čo nás z problému vyvedie,“ dodáva.

Ženu v minulosti upálili ako bosorku, muž sa nevedel vyrovnať s pôrodom

„Pred pár rokmi som mala klientku, ktorá veľmi túžila mať deti, ale nemohla. Pri regrese si spomenula na dva minulé životy. V jednom bola bohatá panička, ale mala postihnuté dieťa, ktoré opustila a zanechala opatrovateľke. Ono potom zomrelo. A v druhom mala zdravé ročné dieťatko, od ktorého utiekla kvôli veľkej láske. Bezdetnosť nebol trest, ale reakcia na to, čo vyžarovala a ako myslela. A osud je odrazom našej mysle,“ vysvetľuje.

Ale sú aj takí, ktorí svoje problémy vyriešia hneď na prvom stretnutí. „Prišla ku mne raz pani, ktorá sa bála ohňa... aj zapaľovača. Počas regresu prišla na to, že bola pred storočiami upálená ako bosorka. Keď si uvedomila pôvod svojho strachu, obavy sa vytratili,“ usmiala sa terapeutka. Často sa stáva, že sme sa v minulom živote narodili ako osoba iného pohlavia. „Mala som klienta, ktorého nevysvetliteľne bolievalo brucho a v minulom živote sa videl ako rodiaca žena,“ dopĺňa na margo toho, že duša je bezpohlavná.

Osud sa nám stále prihovára

Osud sa nám symbolicky prihovára častejšie, ako si myslíme, hovorieva Eva Rozsypalová klientom. Stáva sa, že niekedy stretneme dávneho spolužiaka. Znamená to, že sa príliš zaoberáme minulosťou. Samozrejme, niekedy si človeka môžeme privolať aj intenzívnym myslením a spomienkami. To je mágia osudu. Keď máme autonehodu a narazíme, je to brzda. Osud nám odkazuje, že ideme prirýchlo, že treba spomaliť. Ale keď do nás niekto narazí, znamená to pohni sa, dlho stojíš na mieste. Všetko, čo niekde náhodou započujeme a zaujme nás to, napríklad rozhovor cudzích ľudí, obsahuje nejaké posolstvo, ktoré sme počuť. „Keď sa ponoríte do vlastného vnútra a položíte si otázku, prečo sa vám niečo deje, odpoveď príde napríklad vo sne. Alebo otvoríte časopis a padne vám zrak na vetu či  slovo v článku, ktorá obsahuje riešenie,“ hovorí o logike osudu sprievodkyňa minulými životmi.

V živote je podľa regresnej terapeutky dôležité naučiť sa odpúšťať a prestať na niečom chorobne lipnúť. „Svedomie a nadhľad sú návod na šťastný život. Musíme používať rozum, ale konať srdcom. V živote je výnimočným darom láska a priateľstvo, ale najvýnimočnejšie je odpustenie. Keď niekomu odpustíme srdcom, vždy prichádzajú duchovné a často i materiálne dary,“ uzatvára.

Terapeutka popísala skutočné príbehy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

 

Viac o téme: ReinkarnáciaMinulý životEva RozsypalováRegresná terapia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu