Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Možná koaličná spolupráca: Kaliňák sa ukazuje s Bugárom, odovzdávajú hasičskú techniku

Minister Kaliňák odovzdáva kľúče Zobraziť galériu (3)
Minister Kaliňák odovzdáva kľúče (Zdroj: SITA)

SOBOTIŠTE - V posledných dňoch odovzdáva minister vnútra Robert Kaliňák hasičom vozidlá ako na bežiacom páse. Po jeho boku sa objavuje predseda Most-Híd Béla Bugár. Dnes boli do seriálu odovzdávania hasičskej techniky pre dobrovoľné hasičské zbory zaradené obce Kopčany a Popudinské Močidľany pri Skalici, Sobotište, Podbranč, Jablonica, Cerová a Jablonica v okrese Senica i Buková a Smolenice v okrese Trnava boli dnes zaradené. Kľúče od vozidiel priniesol minister.

Pol roka pred voľbami začal Kaliňák s okázalým obdarúvaním  dobrovoľných hasičských zborov. Tie zohrávajú významnú úlohu v rámci pomoci pri rôznych katastrofách. Minister odovzdáva hasičskú techniku alebo protipovodňové vozíky.

Možná koaličná spolupráca: Kaliňák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Kaliňák si takto nepriamo môže robiť predvolebnú kampaň. Ako ale informoval Denník N, minister vnútra nechodí do všetkých obcí sám, ale vo viacerých z nich na južnom Slovensku ho sprevádzal aj predseda Most-Híd Béla Bugár. Zarážajú je, že Most vedie predvolebnú kampaň proti Smeru, no Bugár prípadnej povolebnej spolupráci so Smerom jasné nie nepovedal. Podľa denníka Bugára do dedín zavolal samotný Kaliňák, naposledy boli spoločne pred týždňom v Tornali.

 

 

 

 

 

Ako informoval konzervatívny denník Postoj v Smere sa za alternatívu považuje vládnutie s KDH alebo Mostom. Mohlo by ísť o trojkoalíciu, keďže Bugár aj kresťanskí demokrati by sa podľa všetkého zdráhali vstúpiť do vlády so Smerom samostatne. Existujú už signály, že členovia Mostu by sa radi videli vo vláde a neprekážalo by im, že by to bolo so súčasnou vládnucou stranou.  

Pracovná nedeľa

V obci Sobotište prevzali na poludnie zástupcovia dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) repasovanú automobilovú striekačku, ktorá nahradí tri desaťročia staré zariadenie. Obci to pomôže pri zásahoch, povedal to veliteľ zboru Ondrej Hurbanis. Hasiči pôsobia v Sobotišti podľa jeho slov už takmer 130 rokov bez prestávky, s výnimkou času vojnových konfliktov. V súčasnosti majú 90 členov, z toho vyše dve desiatky nasaditeľných do akcií.

"Máme členov od 18 do 60 rokov, aj 22 detí do 15 rokov," dodal veliteľ sobotištských hasičov. Sobotište podľa jeho slov trpí pravidelnými záplavami, a preto sú často nasadzovaní práve do týchto záchranných prác. Preto by boli privítali aj protipovodňový vozík. 

V rámci projektu pripravenosti Slovenska v boji so živelnými pohromami sa pomoc dotkne dovedna 1400 obcí na Slovensku. Dobrovoľné požiarne zbory dostanú v priebehu roka 500 nových vozidiel Iveco Daily, 300 repasovaných hasičských Tatier a viac ako 600 obcí dostane vozíky vybavené protipovodňovou technikou.

 

Viac o téme: Robert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu