Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V tábore v Sečovciach museli zasahovať policajti: Došlo k hádke medzi utečencami!

Útvar policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach.
Útvar policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach. (Zdroj: TASR)

SEČOVCE - Výtržnosti v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach. Medzi imigrantmi došlo ku konfliktu. Vášne musela hasiť až polícia.

"Dnes v predpoludňajších hodinách niekoľko cudzincov porušilo vnútorný poriadok zariadenia Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach. Konfliktom vyvolaným medzi sebou policajti zasiahli v súlade so zákonom o PZ. Okamžite zabránili pokračovaniu konfliktom a inciátorov oddelili od ostatných ubytovaných," povedala pre Topky Denisa Baloghová z Prezídia policajného zboru.

Počas zásahu nebola zranená žiadna osoba a situácia je momentálne pokojná. Podobné incidenty sa stávali aj v minulosti a boli rovnako zvládnuté v súlade so zákonom o policajnom zbore. Sečovce sú jedným z dvoch zariadení slúžiacich na umiestnenie cudzincov obmedzených na osobnej slobode na základe rozhodnutia o zaistení vydaného službou hraničnej a cudzineckej polície podľa zákone o pobyte cudzincov.

Sú tu zaistené hlavne osoby, ktoré boli neoprávnene na území SR a momentálne čakajú na vrátenie do Maďarska na základe Dublinského nariadenia. Malo by to byť okolo 130 osôb.

Viac o téme: Polícia MigrantiSečovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu