Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Miška (19) si chcela zarobiť na Cypre: Postretol ju krutý osud, lekári nevedia, čo robiť

Miška sa vrátila z brigády na Cypre ochrnutá Zobraziť galériu (3)
Miška sa vrátila z brigády na Cypre ochrnutá (Zdroj: foto: tv markíza)

VEĽKÝ KÝR - Krutý osud postihol krásnu 19-ročnú Mišku z obce Veľký Kýr v okrese Nové Zámky. Leto chcela prežiť brigádou na Cypre. Po niekoľkých týždňoch sa ale vrátila domov ochrnutá. Žiaden úraz sa jej nestal, lekári si zdravotný stav študentky nedokážu vysvetliť. Reportáž priniesla TV Markíza vo večerných správach.

Miška odchádzala na Cyprus plná radosti a na leto sa veľmi tešila. Ako povedala jej mama Gizela (42), chcela odľahčiť rodinný rozpočet a zarobiť si peniaze na týždňový výlet do New Yorku. Miška na Cypre bola aj minulý rok, keď pracovala ako čašníčka. Tento raz sa zamestnala ako predavačka v obchode.

Študentka hotelovej akadémie začala znenazdajky pociťovať bolesti hlavy a nepríjemná bolesť jej vystreľovala aj do ramena. "Mami, bolí ma hlava, akoby som si uspala krk a bolesť mi vystreľuje do ruky," posťažovala sa v telefóne Miška mame. Gizela poslala dcéru k lekárovi. Miškin zdravotný stav sa ale rapídne zhoršoval, prestala si cítiť polovicu tela a pomaly prestávala chodiť.

Miškina mama
Zobraziť galériu (3)
Miškina mama  (Zdroj: foto: tv markíza)

Skončila v cyperskej nemocnici, kde v umelom spánku strávila štyri dni. Rovnako jej zlyhalo aj dýchanie. Nikto si nedokáže vysvetliť, ako mohol mladé dievča plné života postretnúť takýto osud.

Ako informuje televízia Markíza, podľa lekárov je príčinou Miškinho stavu to, že ju zradila miecha. No sami nevedia, prečo. S pomocou konzula na Cypre previezli rodičia svoju dcéru na Slovensko. Momentálne je už dva týždne v novozámockej nemocnici. Odborníci však stále nevedia, čo spôsobilo zlý zdravotný stav mladej dievčiny. Nedokážu ani predpovedať, ako sa bude vyvíjať ďalej.

Miška (19) si chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Michaela úraz nemala a infekciu, či vírus lekári vylučujú. Miška je paralyzovaná od krku dole, dokonca jej odišla aj bránica, preto za ňu dýcha prístroj. "Došlo k nedokrveniu krčnej miechy a na základe toho došlo k ochrnutiu celého organizmu s nutnosťou dýchania prístrojom, lebo nedokáže sama dýchať," povedal odborník pre televíziu a sám priznal, že počas svojej 30 ročnej praxe sa s podobným prípadom nestretol.

Rodičia prežívajú azda najhoršie chvíle vo svojom živote. S dcérou komunikujú tak, že jej čítajú z pier. Hľadajú všetky možnosti, ako svojej milovanej Miške pomôcť.

Viac o téme: DovolenkaBrigádaOchrnutieVeľký Kýr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu