Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mezenská sa opäť bije do pŕs: Postavila sa za chlapa, ktorý dlží na výživnom asi 10-tisíc eur!

Mezenská sa postavila za svojského Urminského. Zobraziť galériu (3)
Mezenská sa postavila za svojského Urminského. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA/TRNAVA – Aj keď strana Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti už v ďalších voľbách s Helenou Mezenskou neráta, túto poslankyňu to určite nezastaví v presadzovaní svojich názorov. Najnovšie nepochopiteľne podporila kontroverzného Martina Urminského, moderátora Slobodného vysielača, ktorého zrejme uväznia kvôli neplateniu výživného na deti. Dlžný je vraj takmer 10-tisíc eur!

Záznam z posledného pojednávania s Urminským na Krajskom súde v Trnave sa dostal aj na internet. Jeho takmer 10-minútová záverečná reč je plná vysvetlení a kritiky systému. Napriek obvineniu zo zanedbania povinnej výživy Urminský tvrdí, že „koná v dobrej viere a z lásky k synom“. V obhajobe sa odvoláva na porušovanie ústavných práv a slobôd, nakoľko „neexistuje žiaden zákon, ktorý by explicitne uvádzal povinnosť človeka používať peniaze“.

Urminský v peniaze neverí, je veľkým kritikom monetárneho systému, preto vraj výživné neplatil. „Budem odsúdený kvôli peniazom vytvoreným zo vzduchu bez akejkoľvek hodnoty, kvôli fiktívnym papierikom a virtuálnym číslam, ktorým vy veríte, ale ja nie. Budem teda odsúdený kvôli mojej viere,“ vypovedal na súde. Práve tohto tvrdenia sa vo svojej zapálenej podpore chytila poslankyňa Mezenská, už z minulosti známa kontroverznými názormi.

Helena Mezenská
Zobraziť galériu (3)

Ktorý systém je viac ako sloboda a život človeka?

„A tak opäť je tu nastolená otázka slobody človeka voči existujúcemu systému, ktorý jednotlivca, aj keď ten systém odmieta, núti nasilu žiť podľa jeho predstáv. Násilie, nátlak dokonale prekrytý spoločensky ustálenou normou a etiketou?“ napísala na svojej oficiálnej stránke na Facebooku. Pod jej rozsiahlym vyjadrením sa strhla bujará diskusia, no Mezenská si na všetko našla odpoveď a ešte netradičnejšie argumenty. Spoločne s Urminským tlačia aj na city.

„Preto som sa dobrovoľne rozhodol, že v deň nástupu do väzenia začnem protestnú hladovku, ako najvyššiu formu nenásilného občianskeho odporu. Budem piť len čistú vodu, nebudem prijímať žiadne antidepresíva, ani iné farmaceutické prípravky a odmietnem aj infúziu. Preto môj život bude v ohrození. Preto môj život bude vo vašich rukách,“ odznelo v jednom z vysielaní Slobodného vysielača. Mezenská sa práve k tomuto bodu vyjadrila taktiež, a to po upozornení od jedného z komentátorov.

V 49. minúte hovorí Urminský o hladovke

„Ak umrie, čo tým dosiahnete? Čo tým dosiahnu jeho deti, jeho exmanželka? Viete, že sa odhodlal k hladovke? Čo tým dosiahnete Vy? A štát? Pre koho dobrý bude výsledok? Nebude pre deti ani hmotnej, nefinančnej ani finančnej pomoci? Stratia otca. To je Váš spôsob riešenia? Príklad ľudského prístupu? "Inštitucionálne a zákonne" správneho postupu?“ pýta sa Mezenská svojich fanúšikov aj odporcov na sociálnej sieti.

Zvážte a zamyslite sa

Tí jej odpovedajú po svojom, istý pán Jozef trefne poznamenal: „Nedá sa mi neopýtať sa – odmieta pán Urminský monetárny systém aj vtedy, keď dostane chuť napríklad na pivo alebo len v momente, keď treba platiť výživné na deti?“ Našli sa však aj takí, ktorí sa Mezenskou a Urminským stoja: „Martin nežiada nič iné, len spravodlivý proces.“ Na internete sa dokonca objavila petícia s názvom "Podpora Martina Urimského v práve na spravodlivý súdny proces", ktorá si už našla svojich fanúšikov.

Mezenská sa postavila za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Záverečná reč Martina Urminského na Krajskom súde v Trnave

Ľudí zrejme presvedčila práve táto jeho myšlienka: „Čím viac zákonov, tým menej spravodlivosti. Súdite ma kvôli mojej viere. Vy to nazývate filozofiou, ale nie je to filozofia, je to moja viera! Porušujete týmto základné právne princípy a základné ľudské práva a slobody. Moja viera je však silnejšia ako vaše zákony... Je mi úprimne ľúto, že spoločnosť považuje moje konanie za zlý skutok.“ Mezenská si však ešte tak povediac nechala otvorené zadné vrátka.

„Pre presnosť mnou uvádzaných informácií, chcem zdôrazniť, že nateraz oficiálne podklady nemám k dispozícii. Na základe ich doručenia sa s nimi postupne oboznámim. Aby som sa utvrdila a presvedčila o zodpovednosti dotknutého voči svojim deťom, prípadne o oprávnenosti jeho zatknutia,“ dodala na svojej stránke, kde rovnako vyjadrila postoj, že zadržanie pána Urminského z dôvodu neplatenia výživného môže byť len „formálne a oficiálne“.

Dobrý deň Vám opäť prajem milí čitatelia a sympatizanti môjho snaženia.Myslela som, že toto leto bude pokojné, opak je...

Posted by Helena Mezenská - oficiálna stránka on 8. júl 2015

Téme samotného zločinu sa na konci svojej záverečnej reči venoval aj samotný Urminský. „Na záver by som dodal, že moji synovia sú v poriadku, majú viac ako potrebujú a hlavne, majú ma radi. Vašim rozhodnutím uškodíte najmä im, narušíte psychosociálne väzby a vedome a zámerne poškodíte deti a upadajúcu slovenskú spoločnosť,“ bránil sa pred sudcom. O celej veci už napísal aj ďalší, medzi konšpirátormi populárny web, Hlavné správy. Otázne je, či je vhodné, aby poslankyňa Národnej rady SR takýmto spôsobom spochybňovala slovenské zákony a činnosť polície a súdov.

Viac o téme: Helena MezenskáMartin UrminskýSlobodný vysielačVýživné na detiSlovenské súdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu