Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Voľby sa blížia, sľuby padajú: Týchto poslancov už vraj v parlamente neuvidíte!

Helena Mezenská Zobraziť galériu (5)
Helena Mezenská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viacerí nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR neplánujú v roku 2016 opäť kandidovať do parlamentu. Zatiaľ čo niektorí už majú isté lukratívne pracovné pozície mimo parlamentu, niektorí si ešte stále nechávajú otvorené zadné dvierka, s ďalšími sa prosto neráta.

Napríklad Mikuláš Huba, ktorý sa do parlamentu dostal s hnutím OĽaNO, je na 99 percent rozhodnutý nekandidovať. "Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy, tak si nechávam ešte to jedno percento otvorené," povedal pre TASR. Ak by sa predsa len rozhodol kandidovať, blízka by mu bola koalícia OĽaNO, NOVA a SaS. Liberáli však zatiaľ nepovedali, či sa k dvojici hnutí pridajú. OĽaNO a NOVA už oznámili spoločný postup.

Mikuláš Huba
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na vlastnú stranu chce staviť Mária Ritomská, ktorá sa do parlamentu tiež dostala s hnutím OĽaNO. Opustila ho v roku 2013 a už vtedy avizovala založenie vlastnej strany s cieľmi v prospech zamestnancov Slovenska.

Mária Ritomská
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Odídenci z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš a Magdaléna Vášaryová už skôr povedali, že v roku 2016 už v parlamente nebudú. Dzurinda a Mikloš radia už mesiace ukrajinskej vláde, Vášaryová sa stará o Pisztoryho palác a šéfuje ženskému spolku Živena.

Zľava: Poslanec NR SR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Otázna je aj kandidatúra poslancov za OĽaNO Štefana Kuffu a Heleny Mezenskej. Kuffa si z toho, že s ním údajne v OĽaNO už nepočítajú, ťažkú hlavu nerobí. "Do volieb je ešte ďaleko," komentuje otázky o tom, či bude kandidovať za inú stranu, ak mu OĽaNO nedá priestor. Mezenská by mala záujem kandidovať, ale ani s ňou údajne OĽaNO už nepočíta.

Štefan Kuffa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

 

Viac o téme: Poslanci NR SRVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu