Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Študent kritizoval riaditeľku školy na Facebooku: Prečítala to a prišla nečakaná reakcia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Istý študent Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici si nekládol servítku pred ústa. Na sociálnej sieti uverejnil vtipnú kritiku na riaditeľku školy. To, čo nasledovalo, prekvapilo nielen jeho. Pani riaditeľka mu odpísala a dokázal, že humorom srší tiež.

Je zvykom, že študenti zverejňujú svoje pocity na facebooku. V štýle Harryho Pottera napísal úsmevnú kritiku aj gymnazista z Banskej Bystrice.  

„Pani riaditeľka Umbridgeová nastolila totálny muklovský teror zameraný proti slabšie sa učiacim muklovským deťom, aby sa učili, až kým sa im to nevryje, zaviedla razie proti prezúvkam, lietanie na metlách v areáli školy je zakázané, razie proti ďatelinovému pivu na sásovskom kopci. Dementori zo všeobecne nadaných tried, všeobecne známi ako Terminátori, sa podieľajú na protifajčiarských opatreniach, ako napríklad, že fajčiari môžu fajčiť iba pod zúrivou vŕbou na vlastné riziko. V neposlednom rade taktiež reforma o neparkovaní lietajúcich vozidiel a metiel pri budove školy a že jediným spôsobom, ako sa dá zo školy počas vyučovania dostať, je komín v jej kabinete, pomocou hop-šup prášku. Obmedzenie osláv rozdeľovania študentov do fakúlt tzv. KABU, menšia propagácia Trojčarodejníckeho Turnaja vo veslovaní, kde sa zúčastnujú aj študenti z iných škôl, napríklad z Maďarska alebo Poľska a Metlobalu, taktiež študentmi známeho ako Gasball alebo Gascup. Obmedzovanie bozkávania sa medzi študentmi a študentkami. Týmto vás chcem poprosiť o spoluprácu v organizácii Danišovej armády a trénovaní kúziel v Núdzovej miestnosti. Takže Hurá do kopírovania mladí čarodejníci!!!!!!“

O niekoľko dní pribudla pod príspevok odpoveď od samotnej riaditeľky školy. Svoj zmysle pre humor nezaprela a odpovedala v podobnom duchu.

„Veru, Dolores je postrach nielen muklov, ale aj profesorov, teda tých, ktorí sa nezmestia do noriem ministerstva! Gasácka Umbridgeová však netúži po ďalšom postupe na ministerstvo a s láskou sa bude venovať podpore svetových metlobalov. Jazdenie na metlách nie je vôbec zakázané, ak sa dodržiavajú predpisy jazdy. Posilnila Metlový inšpektorát o Danišovu armádu a povolila voľný vstup do Siene mozgov. Dokonca hop-šup prášok sa môže užívať nielen v jej kabinete, ale povolila užívania v celom objekte ústavu. Po tomto povolení, však sprísnila užívanie hop-šupu u pedagógov, lebo hromadne mizli z vyučovania. Sieň lásky ostane naďalej zamknutá a bozkávačky (a iné pestvá) sú možné len mimo ústavu. V tomto bode zastáva názor, že muklovia sa počas učňovania na GAS riadia heslom: Milujte sa a učte sa! A len celkom okrajom: ropuchy mi nevadia, mačky môžem tiež, ale neznášam pätolízačov a hlavne ružovú!!! Takže Hurá do štúdia a naďalej neznášajte prázdniny, mladí čarodejníci! Vaša Dolores.“

Gymnazista napísal svoj príspevok v anonymite. „Ja som za každú srandu, mne to pripadalo celkom vtipné,“ povedala Iveta Šanderová pre revuca.dnes24.sk. „Poviem to tak, mladý má právo na omyl, má právo robiť chyby, má právo byť blbý a má právo byť nekritický. My dospelí už vieme ubližovať, my sa vieme raniť tým, že vieme, aké dôsledky to bude mať. Oni si ešte z tej mladíckej naivity myslia, že sú super, že sú veľkí a podobne,“ povedala a doplnila, že aj keď nie je vyslovene fanúšičkou Harryho Pottera, prečítala prvé dva diely a videla filmy, preto vedela reagovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu