Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO fatálnej bitky na ulici: Odvážnej študentke (†23) sa stala osudnou jediná veta!

Zomrela, lebo chcela pomôcť Zobraziť galériu (4)
Zomrela, lebo chcela pomôcť (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

BERLÍN - Nemeckom otriaslo zverejnené video, na ktorom je zachytený brutálny útok na mladú ženu. Bránila dve tínedžerky. Tie obťažovala skupina mužov v prevádzke rýchleho občerstvenia v nemeckom meste Offenbach. Tugce Albayraková (†23) následkom silného úderu do hlavy upadla do kómy a zomrela.

Video z bezpečnostnej kamery zverejnil nemecký denník Bild. Zároveň vyzval všetkých svedkov vrátane dvoch tínedžeriek, aby prišli s novými informáciami o útoku, ktorý sa odohral ešte 15. novembra.

Študentka tureckého pôvodu Tugce Albrayaková na následky útoku zomrela. V piatok, v deň svojich 23. narodenín, dala rodina súhlas lekárom na jej odpojenie od prístrojov. Bola v kóme po údere do hlavy, ktorý jej po spore uštedril útočník na parkovisku pred reštauráciu v Offenbachu.

Zomrela, lebo chcela pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V nedeľu sa na pamiatku zavraždenej mladej ženy na vigílii v Berlíne zišlo zhruba 150 ľudí, píše spravodajský server BBC. V súvislosti s útokom zatkli nemecké úrady doposiaľ 18-ročného muža. Podľa nemeckých médií ide o Senala M. z regiónu Sandžak na juhozápade Srbska, obývaného zväčša moslimským obyvateľstvom - Bosniakmi, pripomína stanica Frankfurter Rundschau. Podľa stanice Deutsche Welle sa priznal, že ženu napadol.

Zomrela, lebo chcela pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Študentka 15. novembra zakročila po tom, čo počula z toaliet prevádzky rýchleho občerstvenia v Offenbachu blízko Frankfurtu volanie o pomoc. Dve dievčatá tam údajne mala obťažovať skupina mužov, uviedli nemecké médiá. Vyzvala ich, aby s tým prestali a dievčatám dali pokoj. S dobrým úmyslom sa postavila na stranu dievčat. Odvážnej Tugce sa tieto slová stali osudnými.

Neskôr po roztržke sa jeden z mužov vrátil a zaútočil na mladú ženu na parkovisku pred reštauráciou. Udrel ju do hlavy kameňom alebo tupým predmetom, následkom čoho upadla do kómy. Lekári minulý týždeň oznámili jej rodine, že u nej nastala mozgová smrť.

Zomrela, lebo chcela pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Petíciu vyzývajúcu na udelenie štátneho vyznamenania Tugce Albrayakovej in memoriam podpísalo už viac než 100 tisíc ľudí. Nemecký prezident Joachim Gauck zvažuje, že študentke udelí posmrtne ocenenie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu