Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Onkologickú pacientku previezli do nemocnice: Manžel ju našiel priviazanú kričať od bolesti!

Onkologická pacientka, jej manžel a lekárka Zobraziť galériu (2)
Onkologická pacientka, jej manžel a lekárka (Zdroj: foto: tv markíza)

PIEŠŤANY - Doslova šok zažil manžel ženy trpiacej na rakovinu. Jeho polovičku priviezla záchranka kvôli silným bolestiam do piešťanskej nemocnice. Muž ju šiel navštíviť nasledujúci deň. Svoju milovanú našiel kričať od bolesti priviazanú o nemocničné lôžko.

"Musí človek umierať takto nedôstojne?" pýta sa manžel. "Takto sa nerobí s onkologickými pacientami, im treba pomáhať, aby im bolo ľahšie," dopĺňa.

Ako informuje Tv Markíza, žena sa lieči na onkológii necelý rok a pred sebou má už, žiaľ, len pár týždňov života. Doma ju zastihli silné bolesti, manžel preto zavolal záchranárov a tí ju previezli do nemocnice. Chce iba jedno, aby jeho polovička netrpela.

Keď ju prišiel na druhý deň navštíviť, čakal ho príšerný pohľad na priviazanú manželku, zvíjajúcu sa a kričiacu od bolesti. Okamžite sa informoval, prečo je jeho žena takto kruto znehybnená. Dostal odpoveď, že je to kvôli infúzii, aby si ju nevytrhla. Muž však žiadnu infúziu tiecť do tela manželky nevidel.

Lekárka sa bráni, že onkologickej pacientke poskytli riadnu zdravotnú starostlivosť a neporušili ani jej ľudskú dôstojnosť. "Ja by som povedala, že kričať môže, má také ochorenie aj psychické aj somatické, je, bohužiaľ, v cudzom prostredí," povedala lekárka.

Onkologickú pacientku previezli do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

"Štandardný postup našich zdravotníkov je, že nevedia komunikovať s pacientom a príbuznými. Je ľahko možné, že tá pacientka bola takto znehybnená kvôli úplne iným dôvodom ako infúzia, ale tento argument im pripadal daný okamih ako najjednoduchší povedať príbuzným," povedal pre televíziu dlhoročný lekár a záchranár Viliam Dobiáš.

Manžel chce dať postup piešťanskej nemocnice prešetriť úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu