Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci objavili tisíce rokov skrytú jaskyňu: Píšu o nich aj svetové médiá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

BORKA – Po celom svete sa skrýva veľa miest, ktoré ešte neboli odhalené ľuďmi. Máme ich na Slovensku, o čom sa presvedčila trojica Slovákov. Fotograf Robert Nemeti zachytili svojich priateľov Istvána Gallaia a Tibora Balinta, keď objavili novú jaskyňu v lese neďaleko dedinky Borka v Slovenskom krase. Písal už o tom aj zahraničný denník Daily Mail.

Jaskynný systém je situovaný v 300 metrovej výške neďaleko doliny menom Zádielska tiesňava. Jaskyňa je zamaskovaná v lese, takže vchod do nej je takmer nemožné nájsť, ak ho nepoznáte. Podľa doterajších informácií vznikla podzemnými vodami, ktoré tiekli dolu svahom pred stotisíc rokmi.

Počas druhej svetovej vojny ju používali ľudia ako úkryt pred cudzími vojakmi. Cesta cez jaskyňu trom mužom trvala viac ako hodinu. Po 20 metroch sa otvára jej srdce, zrejme hlavná miestnosť, v ktorej sa nachádzajú stovky stalaktitov a stalagnitov. Trojica objaviteľov zhodne tvrdí, že jaskyňa je pomerne strašidelná a že je naozaj nebezpečné, aby ju niekto neskúsený navštívil.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu