Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nespokojné KDH: Vláda prestáva pracovať

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda SR prestáva pracovať, dokazuje to počet návrhov zákonov na aktuálnej októbrovej parlamentnej schôdzi. Tvrdia to kresťanskí demokrati. Pripomínajú, že oni predložili desať nových návrhov zákon, vláda len sedem. Program schôdze má viac ako 100 bodov, väčšinou ide o opozičné návrhy.

"Zdá sa, že vláda prestáva pracovať. Napriek tomu, že sociálna situácia ľudí je stále veľmi zložitá, vymožiteľnosť práva je nízka a podnikateľské prostredie skôr investora odrádza, než priťahuje," vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ. Doplnil, že keď vláda nepredkladá návrhy, aspoň nič nepokazí. Mnohé z jej doterajších opatrení totiž podľa KDH Slovensku skôr uškodili. KDH okrem iného na aktuálnej schôdzi NR SR navrhuje zrušiť Mečiarove amnestie, podporu má takmer v celej opozícii. Bez Smeru-SD návrh neprejde. Kresťanskí demokrati navrhujú aj novelu zákona o dani z pridanej hodnoty, ktorá by mala uľahčiť život podnikateľom. "Chceme posunúť povinnosť odviesť štátu DPH na čas, keď dodávateľovi tovaru alebo služby zaplatí odberateľ aspoň časť platby vo výške daňovej povinnosti," priblížil Figeľ.

Kresťanskí demokrati opäť skritizovali Smer-SD, ktorý na minulej schôdzi vyradil balík opozičných návrhov. Pavol Abrhan upozornil, že dosiaľ sociálni demokrati opozičné návrhy takmer vždy odmietli, ale aspoň ich prerokovali. Následne podľa Abrhana prišli s takými istými návrhmi a tie prijali. Nová prax Smeru-SD má podľa Abrhana vyzerať tak, že opozičné návrhy Smer-SD ani neprerokuje, rovno ich budú odsúvať, opisovať a prichádzať s vlastnými, rovnakými, ako boli tie opozičné. Abrhan upozornil, že návrhy Smeru-SD nie sú nadradené nad opozičné, každý poslanec má právo na predloženie a prerokovanie jeho návrhu. A to bez ohľadu na to, či je opozičný, alebo vládny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu