Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO škandálu ako hrom: Zákazník pristihol zamestnankyne košického supermarketu priamo pri čine!

(Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE - Tak toto snáď nemyslia vážne. Zamestnankyne Kauflandu pred očami zákazníkov prebaľovali syry do kompletne nových obalov. Teda starým syrom dávali nové obaly spolu s novými etiketami. Náš čitateľ to tajne natočil a poslal nám nahrávku do redakcie. Kaufland tvrdí, že o nič vážne nejde, má to byť štandardný postup. Autora videa dokonca pozývajú na prehliadku pracovných postupov a ochutnávku syra!

Vaše tipy

Túto udalosť zachytil čitateľ v košickom Kauflande a nestačil sa čudovať. Predavačky ho ani nezaregistrovali, robili si svoju prácu. Tá spočívala v prebaľovaní starých syrov do nových obalov. Spolu s nimi prelepili aj nové etikety.

Dotyčný si okolo 9-tej večer išiel kúpiť niečo pod zub. Tak sa vybral do nákupného centra rovno pred predajňu salámov a tam to všetko začalo. Video má vyše pol minúty a počas tejto doby si čitateľ natáča ako ženy pracujú. Tie doslova kmitajú akoby ich niekto naháňal.

Nakoniec si ani nič nekúpil, znechutený odišiel domov. V diskusii na sociálnej sieti sa dokonca ozvala jedna žena, ktorá pracovala pre Kaufland. Vraj jej kolegyňu vyhodili za to, že nechcela narezať šunku po záruke! Po týchto záberoch budú možno padať ďalšie hlavy.

Pozrite si VIDEO ako dôkaz

Prebalovanie potravín

Reakciu Kauflandu sme napokon získali. "Kaufland Slovenská republika týmto ubezpečuje všetkých zákazníkov, že na zázname je zachytené bežné porciovanie veľkých priemyselných balení syrov, ktoré sa následne balia do hygienickej fólie. Predpokladáme, že každý zákazník pozná túto prax, keď sa niekoľkokilogramové syry pred predajom rozporciujú, zabalia a opatria internou etiketou predajcu, ktorá obsahuje všetky informácie pre spotrebiteľa, čo je v úplnom súlade s platnými zákonmi a predpismi, naši pracovníci vykonávajú túto činnosť bežne priamo na obslužnom pulte, nejedná sa o nič nezvyčajné či nelegálne," povedal hovorca Kauflandu Martin Gärtner.

"V tomto prípade boli najprv vytlačené etikety s nesprávnymi údajmi, preto sa dodatočne robili nové balenia so správnymi údajmi. Toto sa dá kedykoľvek skontrolovať, pre potreby štátnych potravinových kontrol sa archivuje pôvodná etiketa priemyselného balenia, všetky súvisiace skladové záznamy ako aj presný dátum a čas jeho otvorenia. Kontrolné orgány túto činnosť pravidelne sledujú, v žiadnej našej predajni nikdy nezaznamenali porušenie predpisov alebo pochybenia. Prebaľovanie tovaru okrem toho zakazujú aj naše interné predpisy."

Na záver doplnil aj výzvu neznámemu autorovi videa, aby sa im ozval. "Potešilo by nás, keby sa nám anonymný autor videa ozval, srdečne ho pozývame do našej predajne, kde mu vedúci pracovníci radi ukážu naše interné procesy a kontrolu kvality a zároveň ho pozývame na malú ochutnávku nášho syrového sortimentu," zakončil Gärtner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu