Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandalózne VIDEO zo supermarketu má dohru: Veľká akcia kontrolórov a šokujúci nález!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE - Škandalózne video zo supermarketu má nečakanú dohru! Ako prví sme vás na Topkách informovali o prípade, keď zamestnankyne košického Kauflandu prebaľovali staré syry do nových obalov. Upozornili sme na to ministerstvo a príslušné orgány a tí sa okamžite pustili do práce. Ihneď tam vyslali kontrolórov, ktorí prevetrali regály v dotyčnom supermarkete. Vďaka našej snahe sa podarilo odhaliť šokujúce zistenia!

Vaše tipy

Video z košického Kauflandu nám poslal čitateľ a o celom prípade sme informovali v piatok. Čitateľ si chcel ísť približne o 9-tej hodine večer kúpiť niečo pod zub. Keď si však chcel vypýtať od predavačiek salámu, ony si ho nevšímali. Prebaľovali totiž syry.

Tak ich natočil na video. Zamestnankyne ho ani len nezaregistrovali, boli zaneprázdnené prebaľovaním starého syra do nových obalov a etikiet. Podľa autora videa, ženy kmitali akoby ich niekto naháňal. Nakoniec zostal z toho taký znechutený, že si nič nekúpil a odišiel.

Video vyvolalo búrlivé reakcie. V diskusii na sociálnej sieti sa dokonca ozvala žena, ktorá tvrdila, že jej kolegyňu vyhodili za to, že nechcela narezať šunku po záruke!

Pozrite si VIDEO ako dôkaz

Prebalovanie potravín

Zisťovali sme preto, ako na tieto obvinenia zareaguje ministerstvo pôdohospodárstva a potravinová a veterinárna správa. Oslovili sme aj dotknutý Kaufland.

Keď sme to oznámili Jahnátkovmu ministerstvu, ihneď tam poslalo kontrolu. "Inšpektori ŠVPS sú na mieste, prebieha šetrenie a bližšie informácie získame až po ukončení kontroly."

Kaufland však tvrdil, že toto video zachytilo bežnú prax, čiže nič zvláštne. Poskytli k tomu aj vyhlásenie. "Kaufland Slovenská republika týmto ubezpečuje všetkých zákazníkov, že na zázname je zachytené bežné porciovanie veľkých priemyselných balení syrov, ktoré sa následne balia do hygienickej fólie," reagoval na obvinenia hovorca Martin Gärtner.

Kaufland sa obhajoval aj na Facebooku
Zobraziť galériu (3)
Kaufland sa obhajoval aj na Facebooku  (Zdroj: FB)

Podľa predstaviteľov Kauflandu, vraj nemalo ísť o nič nezvyčajné či nelegálne. "Bežné niekoľkokilogramové syry pred predajom rozporciujú, zabalia a opatria internou etiketou predajcu, ktorá obsahuje všetky informácie pre spotrebiteľa, čo je v úplnom súlade s platnými zákonmi a predpismi, naši pracovníci vykonávajú túto činnosť bežne priamo na obslužnom pulte, nejedná sa o nič nezvyčajné či nelegálne," potvrdil hovorca.

Následne sme pátrali, čo zistili kontrolóri. A dozvedeli sme sa zarážajúcu správu. "Informácie o prebaľovaní syra na predajnom mieste obchodného reťazca Kaufland sa pri dnešnej kontrole potvrdili. V súčasnosti sa zhromažďujú údaje a podklady o tomto porušení potravinovej legislatívy a po spísaní všetkých skutočností na mieste bude začaté voči danému subjektu správne konanie," oznámila Paulína Komarová z kancelárie Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR.

Zametnankyne prebaľovali syr nelegálne
Zobraziť galériu (3)
Zametnankyne prebaľovali syr nelegálne  (Zdroj: Tip čitateľa)

Kaufland sa ale bráni. Podľa nich oni určite nepochybili a vraj to mal byť ilegálny fotozáznam. "V Kauflande na Toryskej ulici v Košiciach, z ktorého pochádza ilegálny fotozáznam, bola vykonaná kontrola v obslužnom oddelení syrov, ktorá nepotvrdila žiadne pochybenia či porušenia predpisov. Prebaľovanie tovaru nebolo zistené. V Kauflande na Popradskej ulici v Košiciach boli konštatované pochybenia v likvidácii odpadu, ktoré priamo  nesúvisia s pultovým predajom a prebaľovanie tovaru takisto nemohlo byť potvrdené," informoval nás ich hovorca.

Oslovili sme aj bývalého ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona, aby prezradil, čo si o kauze myslí. "Aj toto je dôkaz, že hrozba vysokých pokút a riešení, prijatých touto vládou, sú neúčinné. Táto informácia by mala svietiť na dostatočne veľkej tabuli pri vchode do konkrétnej predajne.  Informácia o nedostatkoch v reálnom čase, na reálnom mieste pre skutočného zákazníka – občana. Keby zákazníci vedeli, ktorý obchod podvádza a ohrozuje ich zdravie, tak by tam nenakupovali. Strata zákazníkov je najväčším trestom pre obchod. Občania potrebujú účinné riešenia a nie vládnu propagandu," dodal Simon.

Ministerstvo pôdohospodárstva sa naopak chváli rýchlym zásahom."Aj dnešný okamžitý zásah ŠVPS svedčí o tom, že nám záleží na spotrebiteľovi. ŠVPS v súčasnosti zhromažďuje a analyzuje získané dôkazy a v krátkom čase začne správne konanie voči obchodnému reťazcu. O jeho výsledku vás budeme informovať. Je zarážajúce, že v dobe, keď sú kontroly sprísnené a spotrebiteľ je podstatne vnímavejší, si obchodný reťazec dovolí takúto nekalú manipuláciu na otvorenej pracovnej ploche," znelo stanovisko ministerstva. Ako celá kauza vyvrcholí, vás budeme aj naďalej informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu