Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výroba Porsche Cayenne by sa mala úplne presunúť do Bratislavy

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spoločnosť Porsche bude prvýkrát úplne vyrábať svoje vozidlá mimo Nemecka. V utorok o tom informoval denník Financial Times. Šéf spoločnosti Porsche Matthias Müller vyhlásil, že po roku 2016 sa nová generácia SUV vozidiel Porsche Cayenne bude kompletne vyrábať na Slovensku v závode v Bratislave. Nebude už teda platiť, že všetky automobily Porsche sú "vyrobené v Nemecku“.

Spoločnosť prijala toto rozhodnutie v rámci reorganizácie výroby v rámci skupiny Volkswagen, ktorej súčasťou je aj značka Porsche. V súčasnosti sa model Cayenne vyrába prevažne v Bratislave, finálne úpravy však vykonávajú pracovníci v nemeckom závode v meste Leipzig.

Skupina Volkswagen, do ktorej patrí aj značka Porsche, pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí.

V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu